Paluu tulevaisuuteen 4 -elokuvaa ei tule ikinä – “Kaikki ovat sanoneet sille ei”

29.09.2020 21:00 Muropaketin toimitus

Paluu tulevaisuuteen täyttää tänä vuonna 35 vuotta.

35 vuotta sitten Michael J. Foxin esittämä Marty McFly pyrki DeLoreanilla takaisin tulevaisuuteen. Robert Zemeckisin ohjaama seikkailu sai kaksi jatko-osaa ja moni on sittemmin kysellyt neljännen Paluun tulevaisuuteen -elokuvan perään.

Tekijät ovat kuitenkin päättäneet, että neljättä ei tule.

Tuoreessa Wizard Worldin haastattelussa tätä vakuuttavat myös Paluu tulevaisuuteen näyttelijät Claudia Wells ja James Tolkan. Wells esitti ensimmäisessä elokuvassa Martyn tyttöystävää Jenniferiä, Tolkan puolestaan Hill Valley High Schoolin tiukkaa rehtoria.

He vahvistavat Zemeckisin ja toisen käsikirjoittajan, Bob Galen, kommentit siitä, ettei neljättä elokuvaa koskaan tule.

“Yksi, kaksi, kolme, kiitos. Olemme ihan tyytyväisiä näin”, Tolkan kommentoi. “Jokainen sanoo ei”, jatkaa Wells, joka kertoo esimerkiksi Doc Brownia esittäneen Christopher Lloydin olevan varma siitä, ettei Zemeckis huhuista huolimatta käännä takkiaan.

”There will never, ever be, in the most absolute way, a Back to the Future 4. There will be no more Back to the Future”, Zemeckis on sanonut haastattelussa vuonna 2018. Zemeckis ja Gale istuvat franchisen oikeuksien päällä, joten kukaan muukaan ei voi tehdä jatkoa tai rebootata tarinaa ilman heidän hyväksyntäänsä. Ja näillä näkymin sellaista ei ole tulossa.