Uusimmat

Yksi vuoden 2022 parhaista elokuvista tulee Suomessa suoratoistoon ensi viikolla – mutta se ei todellakaan sovi kaikille

Kuva: Cinema Orion

25.01.2023 12:55 Muropaketin toimitus

Tilda Swintonin tähdittämä Memoria rankattiin Muropaketin elokuvatoimituksessa viime vuoden parhaiden ensi-iltojen joukkoon. Samalla on kuitenkin selvää, ettei elokuva ole ihan jokaisen makuun.

”Minuuttikaupalla kuvillaan herkuttelevan ohjaajan elokuva onnistuu parhaimmillaan saamaan katsojansa transsiin, mutta sen pariin on myös todella helppo nukahtaa”, totesi Aki Lehti arviossaan ja jatkoi:

”Niin kiehtova ja kaunis kuin elokuva onkin, niin Weerasethakulin tuotantoon tutustumista ei ehkä kannata aloittaa Memoriasta. Yksikään ohjaajan taideteoksista ei etene perinteisen elokuvakerronnan keinoin, mutta esimerkiksi Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives on hieman helpommin pureksittava teos. Toisaalta Memoria on ohjaajan teoksista juonivetoisin. Weerasethakulin töissä ei ole muuta vaikeaa kuin se, että ne etenevät aivan omaan tahtiinsa. Nopeatempoisen valtavirtaelokuvan faneille omintakeinen tyyli voi olla liikaa.”

Arvostelu | Tilda Swintonin Memoria sekoittaa scifiä ja fantasiaa lähes viiden tähden edestä

Memoria lisätään Elisa Viihde Viaplayn elokuvakirjastoon ensi viikon torstaina, toinen helmikuuta.

Alta löytyvällä trailerilla voi kokeilla kepillä jäätä ja arvioida, onko Memoria sellainen haaste, johon kannattaa tarttua vai pitäisikö sittenkin katsoa jotain helpompaa.

LUE LISÄÄ: ”Tämä oli huippulaatua” – 25 parasta sarjaa ja elokuvaa, jotka katsoimme vuonna 2022