Uusimmat

Yle Areenasta löytyy nyt huippuelokuva, jonka Suomi lähetti vuonna 2022 kisaamaan Oscarista

Kuva: Nordisk Film

22.04.2024 11:25 Muropaketin toimitus

Alli Haapasalon ohjaama Tytöt tytöt tytöt (2022) lukeutuu viime vuosien kehutuimpiin suomalaisiin elokuviin. Nuorisodraaman voi tästä päivästä lähtien katsoa Yle Areenasta.

Tytöt tytöt tytöt sai kansainvälistä huomiota, kun elokuva pääsi ensimmäisenä suomalaisena elokuvana kisaamaan Sundancen kilpasarjaan. Alli Haapasalon ohjaama ja Ilona Ahdin ja Daniela Hakulisen kirjoittama elokuva pokkasi elokuvajuhlilta yleisöpalkinnon. Tästä innostuneina Tytöt tytöt tytöt lähetettiin myös kisaamaan parhaan ulkomaisen elokuvan pystistä Suomen edustajana, mutta siinä kohtaa tie nousi pystyyn ja ehdokkuus jäi haaveeksi.

Yle Areenasta 21. toukokuuta asti katsottavissa oleva Tytöt tytöt tytöt esitetään Yle Teemalla huomenna 23. huhtikuuta kello 21.00.

Elokuvan juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Kun Mimmi, Rönkkö ja Emma kohtaavat bileissä, ei mikään ole enää niin kuin ennen. Alkaa ajanjakso, jona tunteet ovat suurempia kuin elämä itse, kaikki hetket ovat täynnä energiaa, ja jokainen päivä on uusi mahdollisuus. Tytöt tekevät mitä haluavat, lupia kyselemättä.”

Pääosia Tytöt tytöt tytöt -elokuvassa esittävät Aamu Milonoff, Eleonoora Kauhanen ja Linnea Leino.

Yle Areenan lisäksi Tytöt tytöt tytöt löytyy Ruutu-palvelusta.

Muropaketin uusimmat