Uusimmat

Emilia Clarke paljasti melkein kuolleensa Game of Thronesin alkuvaiheessa: “En ole ennen puhunut tästä julkisesti, nyt on aika”

22.03.2019 21:01 Muropaketin toimitus

Emilia Clarke

Emilia Clarke joutui aivoleikkaukseen kolmesti Game of Thronesin ensimmäisten tuotantokausien aikana.

Game of Thrones palaa ruutuihin viimeisen kautensa myötä 15. huhtikuuta HBO Nordicilla, ja onneksi myös Daenerys Targaryenia esittävä Emilia Clarke on edelleen mukana. Tuoreessa, The New Yorkerissa julkaistussa kirjoituksessa Clarke nimittäin paljastaa lähes kuolleensa Game of Thronesin alkutaipaleella.

Clarke sairastui vuonna 2011 Game of Thronesin ensimmäisen tuotantokauden aikana. Kun hänet kyydittiin sairaalaan, paljastui, että 24-vuotiaalla näyttelijällä oli aivovaltimon pullistuma, josta tihkui verta hänen aivoihinsa. Ensimmäisellä kerralla operaatio onnistuttiin tekemään niin, ettei hänen kalloaan tarvinnut avata. Operaatio aiheutti kuitenkin viikon kestävän afasian eli puheen tuottamisen ja ymmärtämisen häiriön.

Toisen tuotantokauden aikana hän kertoo pelänneensä koko ajan kuolevansa. Pelko toteutui kolmannen kauden kuvausten aikana, jolloin aivokuvissa todettiin toisen operaation olevan välttämätön. Ensimmäinen kerta näistä epäonnistui, minkä vuoksi lääkäreiden piti tehdä leikkaus “vanhanaikaiseen tapaan” eli kallon läpi. Nyt osa hänen kallostaan on titaania.

“En ole ennen puhunut tästä julkisesti mutta nyt on aika kertoa koko totuus. Uskokaa minua, tiedän etten ole ainutlaatuinen, enkä yksin. Monet ovat kokeneet vielä pahempaa, eivätkä he ole saaneet niin hyvää hoitoa kuin minä onnistuin saamaan”, Clarke kertoo.

Clarken koko koskettava teksti on luettavissa The New Yorkerissa.