Uusimmat

Fargosta tutut Coenin veljekset eivät välttämättä enää koskaan tee elokuvia yhdessä

05.08.2021 08:09 Muropaketin toimitus

Joel Cohen on ohjannut yksin syksyllä nähtävän The Tragedy of Macbeth -elokuvan.

Joel ja Ethan Coenin pitkäaikainen yhteistyökumppani, säveltäjä Carter Burwell vieraili Score-podcastissa. Vajaan puolentoista tunnin mittaisen juttutuokion aikana ehdittiin käsitellä useita asioita, mutta kiinnostavimpiin kuuluu se, etteivät Coenin veljekset tee välttämättä enää koskaan elokuvia yhdessä.

Joel Coen on tekemässä vielä tämän vuoden aikana Apple+-palvelussa nähtävää The Tragedy of Macbeth -elokuvaa, joka on hänen ensimmäinen ohjaustyönsä ilman veljeään. Ethan ei ilmeisesti ole enää kiinnostunut tekemään elokuvia.

– Ethan on käsikirjoittanut ja tuottanut omillaan, mutta The Tragedy of Macbeth on Joelin ensimmäinen elokuva yksin. Ethania ei vaan kiinnosta enää tehdä elokuvia, enkä ole varma mitä Joel aikoo tehdä seuraavaksi, Burwell sanoo.

– Heillä on jemmassa kunnon kasa upeita käsikirjoituksia, joista toivottavasti tehdään vielä elokuvia. Me alamme kuitenkin kaikki olla siinä iässä, että eläkkeelle jääminen voi olla ajankohtaista, hän jatkaa.

The Tragedy of Macbeth saa maailmanensi-iltansa New Yorkin elokuvajuhlilla 24. syyskuuta ja myöhemmin syksyllä Apple+:ssa. Sen pääosissa nähdään Denzel Washington ja Frances McDormand. Mukana ovat myös muun muassa Bertie Carvel, Alex Hassell, Corey Hawkins, Kathryn Hunter, Harry Melling ja Brendan Gleeson.