Uusimmat

Game of Thronesin avainnäyttelijä muisteli hahmonsa kuolemaa 10 vuotta sitten: “Sen tekeminen vei koko päivän ja se päivä oli todella kuuma”

11.01.2021 21:00 Muropaketin toimitus

Sean Bean esitti Game of Thronesin ensimmäisellä kaudella Ned Starkia.

Game of Thrones täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta: George R.R. Martinin fantasiatarinaan pohjautuvan HBO-sarjan ensimmäinen kausi alkoi nimittäin vuonna 2011. Ykköskausi muistetaan etenkin sen järkyttävästä yllätyksestä, missä Sean Beanin esittämä Ned Stark mestataan. Hahmoahan oli markkinoitu sarjan keskushahmona.

Entertainment Weeklyn haastattelussa Bean muistelee kymmenen vuoden takaista kuolemaansa.

“Se oli kauhua ja epäuskoa – siitä että Joffrey muutti mielensä ajamisesta hänet maanpakoon – ja sitten alistumista ja tajuamista, että hän näkee tyttärensä Aryan viimeistä kertaa. Yritin ajatella silloin kaikkia noita neljää asiaa. Se ei ollut pelkästään, että apua nyt pääni leikataan irti. Luulen että noiden tunteiden sekoituksesta siitä tuli sellainen kuin tuli”, Bean kertoo.

Hän myös muistelee, että kohtauksen kuvaamiseen meni koko päivä:

“Piti pystyä keskittymään siihen, että nyt kuollaan, ilman mitään sekoilua. Oli hirveän kuuma päivä, joten se varmaankin auttoi. Ja kaikkien muiden reaktio oli uskomaton. Se oli todella liikuttavaa. Sitten laitoin pääni pölkylle ja se oli minun osaltani ohi siltä päivältä.”