Uusimmat

Gary Oldman puolusti juutalaisvihasta syytettyä Mel Gibsonia Playboyssa – ja kohuhan siitä syntyi

24.06.2014 08:30 Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/s/f/editor/images/garyoldmanbatman9292.jpg

Playboy-lehden tuoreessa haastattelussa Batman-elokuvista, The Fifth Elementistä ja RoboCopista tuttu Gary Oldman antaa kyytiä poliittiselle korrektiudelle. Tai oikeastaan enemmänkin: näyttelijä totesi sen olevan ”silkkaa paskaa”.

Mel Gibsonia ja Alec Baldwinia puolustaessaan Gary Oldman on päästellyt suustaan sen luokan tekstiä, että kohu on taattu.

Mel Gibson pidätettiin vuonna 2006 ja lateli siinä yhteydessä poliisille juutalaisvihamielisiä kommentteja. Nykyään Gibson on Hollywoodin sylkykuppi, mutta Gary Oldmanilta löytyy ymmärrystä kollegalleen.

”En tunne Meliä. Hän veti perseet ja sanoi juttuja, mutta me olemme kaikki sanoneet niitä samoja asioita. Olemme kaikki ihan vitun tekopyhiä.  Ihan varmasti hänet pidättänyt poliisimieskin on käyttänyt ilmaisuja n—–i tai v—n jutku”, Oldman päivitteli.

”Mel Gibson on töissä kaupungissa, jota juutalaiset pyörittävät ja hän sanoi väärin, koska niin hän puri kättä, joka ruokkii häntä – nyt Mel ei tarvitse enää ruokintaa, koska hänellä on tarpeeksi hilloa omasta takaa. Niinpä hän on nyt ulkopuolinen, spitaalinen, tiäksä?”

”Homofobisten termien” käyttämisestä syytetty Alec Baldwin on joutunut Mel Gibsonin tavoin ajojahdin kohteeksi, tuumii Oldman. ”Vittuntunut Alec kutsui jotakuta hintiksi, koska hän tuli kodistaan pihalle eikä saanut olla rauhassa. En syytä häntä”, Oldman kuittasi.

Tietenkään Gary Oldman ei itse julistaudu homovihaiseksi natsiksi kommenteillaan, vaan pyrkii kärjistämällä herättämään keskustelua ja heiluttamaan keskisormea tapajärkyttyjien suuntaan. Silti Pohjois-Amerikassa on jo syntynyt kohu Playboyn haastattelusta. Se tuskin Oldmania yllättää.

”Me kaikki piileskelemme ja yritämme olla aina niin korrekteja. Se ärsyttää minua”, mies tiivisti tuntonsa.  ”Minulla on tiettyjä mielipiteitä ja näkemyksiä, joita muut Hollywoodissa eivät kanssani jaa. En silti ole fasisti tai rasisti”.

Lue koko haastattelu Playboyn sivuilta.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Playboy

Muropaketin uusimmat