Uusimmat

George Clooney paljasti: Batman & Robinilla oli valtava vaikutus näyttelijän uraan

07.06.2018 13:22 Muropaketin toimitus

Näyttelijä George Clooney saa AFI:n palkinnon elämäntyöstään. Hän kertoo Batman & Robinin vaikuttaneen uransa suuntaan.

Hollywood Reporterin haastattelussa elämäntyöstään AFI:n (American Film Institute) tällä viikolla palkitsema George Clooney kertoi uraansa voimakkaasti vaikuttaneista elokuvista. Häneltä kysyttiin, minkä elokuvan hän nostaisi suurimmaksi vaikuttajakseen urallaan. Clooney vastaa kysymyksen olevan helppo vastata: “Batman & Robin”.

“Tämä ei ole vitsi. Siihen saakka olin näyttelijä, joka oli pelkästään keskittynyt löytämään töitä. Sen elokuvan osoittauduttua luovaksi epäonnistumiseksi, ymmärsin, että minun täytyy ottaa kontrolli omiin käsiini siitä, mitä elokuvia teen, ei pelkästään rooliin. Seuraavat kolme elokuvaani olivat Out of Sight, Three Kings ja O Brother, Where Art Thou?”, Clooney jatkaa.

AFI:n palkinnon Clooney saa elämäntyöstään näyttelijänä, tuottajana ja ansioituneena ohjaajana. Hän on ollut Oscar-ehdolla seitsemän kertaa ja voittanut palkinnon tähän mennessä kaksi kertaa – miessivuosasta elokuvassa Syriana (2005) ja parhaasta elokuvasta tuottajan roolissa elokuvalla Argo (2013).