Uusimmat

Harry Potter: kirja vai elokuva?

25.04.2007 13:46 Muropaketin toimitus

Kesä lähestyy kovaa kyytiä. Auringon, rantaelämän ja mansikoiden ohella luvassa on melkoisen tuhti annos noituutta, sillä heinäkuussa on luvassa viides Harry Potter -elokuva ja viikko sen jälkeen viimeinen Harry Potter -kirja ”Harry Potter and the Deathly Hallows”. Vaan kumpaa näistä sinä odotat innokkaammin?

Harry Potter -saagan loppu häämöttää, sillä kirjailija J. K. Rowling sai sarjan viimeisen kirjan valmiiksi alkuvuodesta. ”Harry Potter and the Deathly Hallows” ilmestyy tällä tietoa englanniksi 21. heinäkuuta. Suomenkielistä painosta saadaan valitettavasti odottaa luonnollisesti vielä tätäkin pidempään. Kirjan juonikuviota ei ole paljastettu julkisuuteen, mutta tämä Potter-sarjan seitsemäs kirja jää noitapojan viimeiseksi. Syytä täydelliseen epätoivoon ei kuitenkaan ole, sillä Rowling on todennut saattavansa kirjoittaa Harry Potter -maailmasta tietosanakirjatyyppisen kirjan tai lisää Harryn koulukirjoja, joita markkinoilta jo löytyykin.

Potter-elokuvien suma ei kuitenkaan ole loppumassa ihan vielä, sillä 13. heinäkuuta ensi-iltansa saa ”vasta” viides Potter-filmatisointi. Elokuvassa ”Harry Potter ja Feeniksin kilta” Harry aloittaa viidennen vuotensa Tylypahkan velhokoulussa. Noitapoika saa tietää, että velhoyhteisössä kielletään laajalti Harryn äskettäinen kohtaaminen häijyn Lordi Voldemortin kanssa – muut noidat kun sulkevat mieluummin silmänsä totuudelta kuin uskovat uutisia Voldemortin paluusta. Elokuvista on jouduttu karsimaan lukuisia kirjan kohtauksia lähdemateriaalin runsauden takia, mikä on jo nyt ärsyttänyt useita Potter-faneja.

Useimmat fanittavat sekä Potter-kirjoja että -elokuvia, mutta on niitäkin, jotka eivät ole Potter-kirjoista kiinnostuneet vaikka elokuvia katsovatkin – ja toisin päin. Kumpaa Sinä odotat enemmän: kirjaa vai elokuvaa?

Enemmän minua kiinnostaa

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat