Uusimmat

Harry Potterin lipunmyynti alkaa perjantaina 8.6.

11.06.2007 12:30 Muropaketin toimitus

Kuuman leffakesän vauhti vain kiihtyy, kun valkokankaille saapuu Harry Potter ja Feeniksin kilta. Odotetun elokuvan lipunmyynti alkaa ensin Finnkinon nettilippukaupassa. Fanit voivat varmistaa paikkansa maailman ensi-iltaan tulostamalla liput kätevästi itse valmiiksi vaikkapa kotona, jolloin lippuja ei tarvitse noutaa lainkaan teatterin lippukassalta.

Odotetun viidennen Harry Potter -elokuvan ennakkomyynti käynnistyy perjantaina 8.6. klo 08.00 Finnkinon nettikaupassa osoitteessa www.finnkino.fi sekä teattereissa aukeamisaikojen mukaan.

Perjantain lippujen tulostamisesta odotetaan vilkasta, sillä aikaisemmat Harry Potter -elokuvat ovat olleet ilmestymisvuotensa katsotuimpia elokuvia. Ensimmäinen Harry Potter keräsi 486.309 katsojaa, toinen sai 436.518 katsojaa, kolmannen näki valkokankaalla 343.125 katsojaa ja neljäs sai 400.163 elokuvan ystävää.

Elokuvassa Harry Potter ja Feeniksin kilta Harry aloittaa viidennen vuotensa Tylypahkan velhokoulussa. Hän saa tietää, että velhoyhteisössä kielletään laajalti Harryn äskettäinen kohtaaminen häijyn Lordi Voldemortin kanssa – he sulkevat mieluummin silmänsä totuudelta kuin uskovat uutisia Voldemortin paluusta. Ystäviensä Hermionen ja Ronin kannustamana Harry ottaa ohjat omiin käsiinsä ja kokoaa pienen oppilasryhmän, joka kokoontuu salaa ja nimeää itsensä ’Albuksen kaartiksi’. Harry opettaa tovereilleen puolustautumista pimeyden voimia vastaan ja valmistaa rohkeat nuoret velhot kohtaamaan edessä odottavan erikoislaatuisen taistelun. Maailman ensi-ilta 13.7.07.