Uusimmat

Ice Age 3:sta vuoden katsotuin elokuva vain neljässä viikossa

27.07.2009 12:34 Muropaketin toimitus

ia3Heinäkuun 1. päivänä ensi-iltansa saanut animaatioelokuva Ice Age 3: Dinosaurusten aika nousi viime viikonloppuna tämän vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi. Elokuvan on nähnyt jo 264 588 katsojaa reilussa neljässä viikossa. Tähän asti vuoden katsotuin elokuva on ollut Rööperi (254 117 katsojaa).

Ice Age 3: Dinosaurusten aika -elokuva jatkaa edelleen elokuvateattereissa ympäri Suomen yli 80 esityskopiolla.

Erityisesti 3D-näytökset ovat kiinnostaneet katsojia. Yli puolet katsojista (148 233 katsojaa) on käynyt katsomassa Ice Age 3: Dinosaurusten aika -elokuvan 3D-versiona. 3D-kopioita on esityksessä Suomessa yhteensä 20 kpl.

”Ice Age 3:n menestyksen myötä heinäkuusta on tulossa ennätyksellinen elokuvissakäyntikuukausi. On hienoa huomata, että elokuvateatterit läpi Suomen pitävät ovensa auki myös kesälomalla kun ohjelmisto on riittävän monipuolista. Uskon myös vahvasti, että Ice Age 3:n menestyksen myötä 3D-laitehankinnat edelleen lisääntyvät, jotta teatterit olisivat valmiina jouluna 2009 ensi-iltaansa saavaan Avatar–elokuvaan”, kommentoi elokuvateatterilevityksen johtaja Timo Räisänen FS Film Oy:sta.

3D-elokuvateattereita on tällä hetkellä 20 kautta maan – Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Järvenpäässä, Tampereella, Turussa, Hämeenlinnassa, Oulussa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Joensuussa, Mikkelissä, Lappeenrannassa, Seinäjoella, Kuusankoskella, Salossa ja Raumalla.

Lue Kaistan Ice Age 3 -arvostelu täältä.