Uusimmat

Ironia huipussaan: Lähes hyllytetystä Deadpoolista menestynein X-Men-leffa

04.04.2016 08:08 Tatu Junni

Vuonna 2000 alkanut X-Men-elokuvien sarja on tuonut 20th Century Foxille miljardeja dollareja.

Studio jarrutteli Deadpoolin sooloelokuvaa pitkään, eikä millään meinannut suostua rahoittamaan sitä. Vihreä valo kuitenkin syttyi vihdoin, ja ohjaaja Tim Miller ja nimiosaa esittävä Ryan Reynolds pääsivät vauhtiin.

Kuinka ollakaan, R-ikärajaluokituksen saaneesta Deadpoolista tuli yllätyshitti sekä Yhdysvalloissa että muualla maailmassa.

Ja vieläpä niin iso hitti, että Deadpoolista on tullut nyt kaikkien aikojen menestynein X-Men-elokuva kylmän kapitalistisesti mitattuna. 749 miljoonan dollarin lipputuloilla se jätti viikonloppuna taaksensa jopa X-Men: Days of Future Pastin (747,9 miljoonaa).

Kovin pitkään Deadpool-parka ei tosin sijoituksestaan pääse välttämättä nauttimaan, sillä X-Men: Apocalypse saapuu teattereihin toukokuussa. Se jatkaa X-Men: Days of Future Pastin tarinaa ja saattaa näyttävällä tuhokuvastollaan ja tähtinäyttelijöillään nousta 800 miljoonan dollarin paremmalle puolelle.

Deadpoolin dvd ja blu-ray julkaistaan kesäkuussa.

Lähde: Comic Book Resources

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat