Uusimmat

James Bond räjähti Guinnessin ennätysten kirjaan

10.11.2015 16:02 Tatu Junni

Guinness World Records myönsi 007 Spectre -elokuvalle tänään tittelin historian suurimmasta elokuvaräjäytyksestä. Ennätys julkistettiin tänään lehdistötilaisuudessa Pekingissä.

Tuottaja Barbara Broccoli sekä elokuvatähdet Daniel Craig ja Léa Seydoux – jotka ovat mukana kyseisessä kohtauksessa – ottivat ennätyssertifikaatin vastaan sen virallisen haltijan, Oscar-palkitun Chris Corbouldin sijaan. Corbould vastaa Spectren erikoisefekteistä.

Valtava räjäytys kuvattiin elokuvan ratkaisevaan kohtaukseen kesäkuun 29. päivä 2015 Marokon Erfoudissa. Räjäytykseen käytettiin 8418 litraa polttoainetta ja 33 kiloa räjähteitä.

Spectren  tuottajat Michael G. Wilson ja Barbara Broccoli kommentoivat ennätystä: “On mahtavaa, että Chris Corbould sai Guinnesilta tunnustuksen uskomattoman hienosta työstään Spectressä.”

Guinnesin maailmanennätysten päätoimittaja Craig Glenday lisää:

“James Bond -elokuvat ovat synonyymejä elokuvallisten rajojen rikkomiselle. Tuorein elokuva, Spectre, on taas saanut elokuvayleisöt otteeseensa ympäri maailman, ja se on varmasti osin ilmiömäisten stunttien ansiota. Tuo kohtaus, jossa elokuvahistorian  suurin räjäytys nähdään, jää elämään Bond-elokuvien hienoimpien kohtausten joukkoon.”

Spectren maailman suurin elokuvaräjäytys tullaan sisällyttämään Guinness World Records 2017 -kirjaan, sillä vuoden 2016 painos on jo painettu.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat