Uusimmat

Jauhot suuhun: Captain Marvel -tähti vastasi “hymyile tyttö enemmän” -valittajille

24.09.2018 17:02 Muropaketin toimitus

Captain Marvel -tähti Brie Larson ei hyväksy naisia alentavia nettihäiriköitä vaan iski takaisin samalla mitalla. Hänen mielestään naisnäyttelijöitä ei saa kohdella eri tavoin kuin miesnäyttelijöitä.

Viime viikolla Marvel Studiosin ensimmäisestä naishahmon johtamasta elokuvasta, Captain Marvelista julkaistiin ensimmäinen traileri. Traileri kirvoitti joukon nettihäiriköitä elämöimään, sillä Brie Larsonin esittämän Captain Marvelin kasvoilla ei siinä nähdäkään kaunista hymyä – niin kuin heidän mielestään naisten kasvoilla kuuluisi näkyä.

Larson ei kuitenkaan jäänyt nettiöyhöjen edessä sanattomaksi vaan iski samalla mitalla takaisin ja julkaisi Instagram-tilinsä tarinassa kolme Twitter-käyttäjä Jane Rittin muokkaamaa kuvaa Marvel-kollegoistaan. Kuvissa alun perin hyvin vakavat Kapteeni Amerikka, Doctor Strange ja Iron Man on laitettu hymyilemään leveästi (ks. alla).

Kuvat muistuttavat erinomaisesti siitä, millaisin tavoin osa ihmisistä edelleen haluaa nähdä eri sukupuolet edustettuina. Tyypillinen “hymyile tyttö enemmän” -kommentti saa uuden merkityksen, kun se käännetäänkin koskemaan miessukupuolta.