Uusimmat

Jenkkidokumentti hehkutti Suomea – ja floppasi täysin jopa meillä

18.04.2016 17:30 Tatu Junni

Bowling for Columbine -dokumentillaan maailman tietoisuuteen noussut dokumentaristi-humoristi Michael Moore julkaisi viime viikolla uuden elokuvan.

Where to Invade Next pohtii USA:n ongelmia ja etsii niihin ratkaisuja muualta maailmasta. Myös Suomesta.

Itse asiassa Suomi on sangen hyvin esillä Mooren dokumentissa.

Mutta kiinnostiko huomionosoitus suomalaisia?

Eipä sitten tippaakaan.

Ensimmäisen esitysviikonloppunsa aikana Where to Invade Nextin kävi katsomassa vaivaiset 1087 katsojaa. Siis koko Suomessa. Tällä tuloksella elokuva nousi viikonlopun 16. katsotuimmaksi.

Kauas on tultu 2000-luvun ensimmäisestä vuosikymmenestä, jolloin Michael Moore oli kuuma nimi Suomessakin.

Dome.fi:n arviossa Where to Invade Next keräsi kiitosta, mutta sai myös risuja osakseen:

”Vakavista ja rankoistakin aiheista huolimatta Where to Invade Next on hauskin Mooren dokumenteista, paikoin aivan puhdasta komediaa. Hän kertoo heti alussa tietävänsä etteivät eri maat ole Jenkkeihin verrattuna mitään maanpäällisiä paratiiseja, vaan niillä kaikilla olevan myös omat ongelmansa. Hän tunnustaa ’tulleensa poimimaan kukkasia, eikä keräämään rikkaruohoja’, eli näyttämään vain hyviä asioita.”

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat