Uusimmat

Jo oli aikakin: Ant-Man and the Wasp on ensimmäinen nykyisen universumin Marvel-elokuva, jossa naispuolinen sankari noteerataan elokuvan nimessä

05.07.2018 19:03 Muropaketin toimitus

Tällä viikolla julkaistu Ant-Man and the Wasp on ensimmäinen nykyisen Marvel-universumin elokuva, jossa naishahmo on nostettu elokuvan nimeen. Waspia näyttelevä Evangeline Lilly sanoo olevansa ylpeä saadessaan olla tiennäyttäjänä.

Marvel Studioiden uuteen elokuvauniversumiin kuuluvia elokuvia on tehty 10 vuotta, mutta vasta nyt ensimmäistä kertaa on naispuolinen sankari noteerattu elokuvan nimessä. Tällä viikolla ensi-iltansa saanut, Peyton Reedin ohjaama Ant-Man and the Wasp nostaa Evangeline Lillyn esittämän Waspin Paul Ruddin Ant-Manin rinnalle myös elokuvan toimintakohtauksissa.

Colliderin haastatelema Lilly sanoo olevansa iloinen siitä, että naispuolisia hahmoja huomioidaan vihdoinkin enemmän. Waspin nimestä elokuvan nimessä Lilly sanoo olevansa otettu ja suhtautuvansa siihen nöyrästi, mutta olevansa myös hieman kauhuissaan.

“Tämä aika on erittäin kiinnostavaa aikaa. Kun teimme tv-sarjaa Lost: jos olisimme tehneet sen viisi tai edes pari vuotta aiemmin, se ei välttämättä olisi ollut samanlainen hitti. Tiedän myös ettei Kevin Feigella ollut kristallipalloa, jolla olisi nähnyt että #Metoo- ja #TimesUp -tyyppiset kampanjat olisivat tulossa, kun hän alkoi kehittää tätä franchisea. Se kuitenkin korreloi siihen suurempaan kulttuuriseen muutokseen mikä on meneillään. Olen erittäin ylpeä siitä, että saan kantaa tätä titteliä ja olla tiennäyttäjänä siinä risteyskohdassa, missä MCU alkaa huomioida enemmän myös naispuolisia sankareitaan”, Lilly kertoo.

Katso koko haastattelu tästä:

Edit 6.7.2018: Muokattu tekstiä viittaamaan nykyiseen Marvelin elokuvauniversumiin (MCU)