Uusimmat

Katso kuvat: Barack Obama tapaa Hämähäkkimiehen

09.01.2009 10:11 Muropaketin toimitus

Sarjakuva- ja elokuvasankari Hämähäkkimies kohtaa ensi viikolla maailman kenties vaikutusvaltaisimman miehen – nimittäin USA:n tulevan presidentin Barack Obaman. The Amazing Spider-Man -lehden numerossa 583 Hämis ja Obama seikkailevat viisisivuisessa miniseikkailussa, ja onpa Hämähäkkimies-faniksi tunnustautunut Obama päässyt jopa lehden kanteen.

”Tämä oli luonnollinen ratkaisu kuultuamme Barack Obaman olevan Hämähäkkimies-fani”, totesi Marvel-kustantamon pääjehu Joe Quesada hiljattain. USA:ssa ensi viikon keskiviikkona kauppoihin ilmestyvän The Amazing Spider-Man # 583 -lehden tarinasta vastaavat Zeb Wells, Todd Nauck ja Frank D’Armata. Vaihtoehtoisen Obama-kannen on piirtänyt Phil Jimenez.

Aikaisemmin Spider-Manin sivuilla on seikkaillut mm. tv-tähti Jay Leno. Lisäksi pian WTC:n terroristi-iskun jälkeen nähtiin miten Hämähäkkimies osallistui syyskuun 11. päivän pelastustöihin. Pääasiassa Marvel-kustantamon tapahtumat keskittyvät kuitenkin oman universuminsa tapahtumiin ja henkilöihin, mutta aina välillä sarjakuvien tekijät haluavat sekoittaa pakkaa. Esimerkiksi Suomessakin nähdyssä The Ultimates – Ylivertaiset -sarjakuvassa Kapteeni Amerikka tapasi presidentti George W. Bushin, ja kävi tämän kanssa lyhyen keskustelun.

Suomalaisessa Spider-Man – Hämähäkkimies -lehdessä nähdään USA:ssa julkaistuja sarjakuvia noin vuoden viiveellä. Vielä ei ole tietoa nähdäänkö Obama-sarjakuva myös meillä.

 Kuvat: Marvel Comics

Muropaketin uusimmat