Uusimmat

Katso kuvat: Kolme uutta Harry Potter -julistetta

06.02.2009 07:40 Muropaketin toimitus

potterHeinäkuussa ensi-iltansa saava ”Harry Potter ja puoliverinen prinssi” on kuudes J.K. Rowlingin rakastettuihin kirjoihin perustuva Harry Potter -elokuva, jonka Warner Bros. Pictures -yhtiö on tuottanut. Elokuvaa tähdittävät nytkin Daniel Radcliffe, Rupert Grint ja Emma Watson.

Nuorilla on edessään uusia haasteita ja vaarallisia tilanteita, kun lordi Voldermort tekee paluutaan. Samalla mukaan liittyvät monet muutkin tutut Harry Potter -elokuvien näyttelijät, kuten Helena Bonham Carter, David Bradley, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Tom Felton, Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Natalia Tena, Julie Walters ja David Thewlis sekä Evanna Lynch, Matthew Lewis ja Bonnie Wright.

Elokuvassa nähdään myös kaksi uutta Oscarilla palkittua näyttelijää, jotka esiintyvät nyt ensimmäistä kertaa Harry Potter -elokuvassa. Oscar-palkinnon saanut Jim Broadbent (”Iris”, ”Narnian tarinat: Velho ja leijona”) esittää Taikajuomien professoria Horatius Kuhnusarviota, jolta Harry saa aikanaan puoliveriselle prinssille kuuluneen vanhan taikajuomien valmistus -oppikirjan. Kirja osoittautuu korvaamattoman tärkeäksi nuorelle velholle. Myös näyttelijätär Helen McCrory (”Becoming Jane – Jane Austenin jalanjäljillä”, ”The Queen”) on palkittu Oscarilla. Hän esittää elokuvassa Narcissa Malfoyta, Draco Malfoyn äitiä ja häijyn Bellatrix Lestrangen sisarta.

Lisäksi useat nuoret tulokkaat tekevät debyyttinsä elokuvassa. Jessie Cave esittää Lavender Brownia, jonka sydän sykkii Ron Weasleylle. Yhdeksänvuotias Hero Fiennes Tiffin nähdään 11-vuotiaan Tom Riddlen roolissa, kun taas Frank Dillane esittää 16-vuotiasta Riddlea, joka on jo alkanut muuttua läpeensä pahaksi lordi Voldemortiksi.