Uusimmat

Life-ohjaaja kiistää elokuvansa olevan Alien-kopio: ”Onhan näillä eroja”

24.03.2017 08:48 Muropaketin toimitus

Tänään ensi-iltansa saavassa Lifessa joukko astronautteja kohtaa harvinaisen häijyn avaruusolennon ahtaan aluksensa käytävillä. Kuulostaako tutulta?

Ruotsalaisen Daniel Espinosan ohjaamaa Lifea on syytettyä Alienin kopioksi, mutta ohjaaja itse näkee elokuvansa kunnianosoituksena vuoden 1979 tieteiskauhuklassikolle. Pontta väitteilleen Espinosa saa siitä, että hän on tehnyt aikaisemmin yhteistyötä Ridley Scottin kanssa ja saanut tältä tukea työhönsä.

”Rakastan Alienia, ja olen yksi sen suurimpia faneja. Mutta Ridleyn elokuva sijoittuu monien muiden scifi-leffojen tapaan dystopiseen neopunk-tulevaisuuteen. Life tekee kunniaa sille perinteelle, mutta se sijoittuu nykyhetkeen. Se on enemmän elokuva, joka voisi tapahtua omassa todellisuudessamme juuri nyt”, Daniel Espinosa toteaa Domen haastattelussa ja jatkaa:

”Istuin monta kertaa Lapsi 44 -elokuvaa tehdessäni Ridleyn toimistossa ja kävin läpi hänen vanhoja storyboardejaan. Louhin tavallaan Ridley Scottin kultaa – ja vielä hänen itsensä kanssaan, mikä oli hullua. Teki mieli ottaa selfie, mutta ei nyt sentään… Täytyi esittää coolia.”

Koko haastattelun voi lukea täältä:

Life-ohjaaja Daniel Espinosa kumartaa Alienille Ridley Scottin avustuksella

Domen kriitikkoa eivät Epinosan kommentit vakuuttaneet. Kiitoksia Life keräsi silti 3,5 tähden edestä:

”Jake Gyllenhaalin, Rebecca Fergusonin ja Ryan Reynoldsin tähdittämässä Life-leffassa ei ole yhtään mitään omaperäistä, mutta se ei haittaa. Elokuva lainaa perusideansa Alienista ja näyttää samalta kuin Gravity, onnistuen olemaan pelottava ja viihdyttävä.”, totesi Aki Lehti arviossaan Life on viihdyttävää ja komean näköistä avaruusscifiä.

Life
Kaikki jutut aiheesta