Uusimmat

Lucky Number Slevin

31.05.2006 20:59 Anssi Järvinen

Nimekkäillä näyttelijöillä kuorrutettu Lucky Number Slevin ei ole hassumpaa viihdettä. Tarina voi olla arvattavissa nokkelimmille jännitysfriikeille, mutta ei pilata hyvää ja viihdyttävää leffaa paljastamalla kaikkea.

Elokuva alkaa vetävästi lentokentällä, jossa Goodcat (Bruce Willis) tapaa toisaalla kadonneen Nick Fisherin (Sam Jaeger) ja taittaa tältä niskat. Siitä alkaa vilinä ja vilske, jossa on paikoin hankala tietää, että kenen puolelle olisi turvallisinta asettua. Varsinkin, kun Slevin Kelevra (Josh Hartnett) saa kuonoonsa niin usein, että viimeiset pari kertaa ei satuta edes katsojaa.

Lopulta Slevin pestataan murhaamaan Rabbin (Ben Kingsley) poika, kun tämän perivihollinen Pomo (Morgan Freeman) epäilee tämän olevan puolestaan hänen poikansa kuoleman syy. Kun soppaan ahtautuu vielä Goodcat sekä aina yhtä pirtsakka Lindsey (Lucy Liu), niin sekoitus alkaa menettää otettaan. Tarina etenee vilkkaasti ja paikoin mainiolla huumorilla höystettynä, mutta varsinkin leffan loppupuolella sellaisella vauhdilla, että hitaampi tipahtaa kärryiltä.

Käsikirjoitus on ovelasti laadittu ja Lucky Number Slevin on ihan toimivasti filmatisoitu, joten kyllä tämä elokuva rikosjännärien parhaimmistoon tänä vuonna kipuaa. Tästä pitää huolen niminäyttelijöiden lisäksi hienosti toimiva musiikki ja äärimmäisen tarkkaan valitut tapetit. Missään elokuvassa ei aikoihin ole nähnyt moista tapetti-ilotulitusta kuin Lucky Number Slevinissä. Niihin ihan jää koukkuun ja odottaa, että mitä seuraavaksi silmiin osuukaan.

Elokuvana ei mikään varsinainen mestariteos, mutta hyvää viihdettä, jos sattuu pitämään väkivallalla höystetyistä ja nopeasti etenevistä leffoista. Nokkeluudesta huolimatta tarjolla ei ole järin aivoja vaivaava 111-minuuttinen.

Lucky Number Slevin (2006)

Ohjaus: Paul McGuican

Pääosissa: Josh Hartnett, Morgan Freeman, Sir Ben Kingsley, Lucy Liu, Bruce Willis, Stanley Tucci