Uusimmat

Maailman epäonnisimman elokuvan saaga jatkuu: Terry Gilliam menetti oikeudet vuosikausia tekemäänsä The Man Who Killed Don Quixoteen

18.06.2018 14:52 Muropaketin toimitus

The Man Who Killed Don Quixote -elokuvan entinen tuottaja väittää Terry Gilliamin tehneen elokuvan laittomasti ja vetoaa aiempaan sopimukseen. Oikeuslaitoksen päätöksen mukaan Gilliam menettää oikeutensa elokuvaan.

Ei ole herkkua olla Terry Gilliam. Hänen epäonnensa The Man Who Killed Don Quixote -elokuvan osalta nimittäin vain jatkuu. Vuosikausia työn alla ollut ja lukuisia vastoinkäymisiä kohdannut elokuva julkaistiin vihdoin tänä kesänä Cannesin elokuvajuhlilla, mutta tarina ei pääty siihen.

Screen Rantin uutisen mukaan Terry Gilliam on nimittäin nyt menettänyt oikeutensa tekemäänsä elokuvaan. Oikeus päätti, että elokuvan oikeudet kuuluvat sen edelliselle tuottajalle Paulo Brancolle vuonna 2016 tehdyn sopimuksen mukaan. Oikeus myös vaatii Gilliamia maksamaan 10 000 € korvaukset Alfama Filmsille.

Branco vei Gilliamin oikeuteen vedoten siihen, että Gilliam tekee elokuvaa hänen mukaansa laittomasti, sillä se oikeudet kuuluvat Alfama Filmsin omistukseen.

Gilliam aloitti Cervantesin klassiseen romaaniin pohjautuvan The Man Who Killed Don Quixote -elokuvan jo vuonna 1998 ja se oli määrä alun perin tehdä yhdessä Johnny Deppin kanssa. Elokuva kuitenkin kohtasi tuotannon seisahduksia, jotka johtuivat niin sairaustapauksista kuin luonnonmullistuksistakin. Elokuvaa yritettiin kuvata kaikkiaan kahdeksaan otteeseen lähes kahden vuosikymmenen ajan.

Kuvaukset saatiin vihdoin päätökseen viime kesänä ja odotettu The Man Who Killed Don Quixote julkaistiin Cannesin elokuvajuhlilla, missä se sai kuitenkin ristiriitaisen vastaanoton. Elokuvan pääosissa nähdään Adam Driver ja Jonathan Pryce.