Uusimmat

Majavat ja norpat hakkasivat Selänteen

21.04.2016 14:02 Muropaketin toimitus

Marko Röhrin ja Kim Saarniluodon ohjaama Järven tarina nousi viime viikonvaihteessa 131 745 katsojallaan Suomen kaikkien aikojen katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumenttielokuvaksi.

Kotimaisten dokumenttielokuvien listan kakkosena on Selänne 130 530 katsojalla ja kolmantena listalla Järven tarinaa edeltänyt Metsän tarina 90 156 katsojalla.

”Järven tarinan menestys elokuvateattereissa on poikkeuksellinen, sillä lähellekään näitä katsojalukuja on dokumenttielokuvalla viimeksi päästy ennen tallenteiden yleistymistä 70-luvulla”, kertoo elokuvan levittäjä Katarina NymanNordisk Filmiltä.

”Tallenneaikana dokumenttielokuvien katsojatilastojen kärkeä ovat hallinneet kotimaiset dokumenttielokuvat. Järven tarina on niidenkin joukossa aivan omaa luokkaansa, sillä ero tallenneajan tilastokakkoseen eli Selänne-dokumenttiin on jo 30 000 katsojaa.”

Uuden luontoelokuvan Tuntureiden tarina ennakkovalmistelut jo aloitettu

”Elokuvan tekijät ja aikataulu varmistuvat valmistelujakson aikana tämän vuoden loppuun mennessä. Tavoitteena on saada elokuva valmiiksi viimeistään vuoden 2019 alkuun”, kertoo Järven tarinan tuottaja Marko Röhr.