Uusimmat

Monty Pythonin Terry Gilliam vitsailee: “Kerron jatkossa olevani mustaihoinen lesbo”

05.07.2018 14:55 Muropaketin toimitus

Monty Pythonistakin tuttu Terry Gilliam kommentoi BBC:n vaatimusta komediasarjojen näyttelijäkaartin monimuotoisuudesta sanomalla olevansa jatkossa “mustaihoinen lesbo”.

BBC:lla on viime aikoina käyty keskustelua tv-sarjojen hahmojen monimuotoisuudesta. Debatti sai alkunsa BBC:n komediaosastosta vastaavan Shane Allenin kommentista, jonka mukaan yhtiö pyrkii jatkossa “kertomaan tarinoita, joita ei ole vielä kerrottu ja antamaan äänen niille, joiden ääntä ei ole vielä kuultu”. Viitaten Monty Pythoniin hän jatkoi: “Jos nyt aiotaan koota ryhmä, se ei tule koostumaan kuudesta valkoisesta Oxford-miehestä. Sen pitää koostua monipuolisesti nykymaailmaa vastaavista ihmisistä.”

Elokuvaansa The Man Who Killed Don Quixote esittelemässä ollut Terry Gilliam kertoi The Guardianille olevansa BBC:n suunnasta surullinen. “Nyt tarvitsemme yhden sitä ja yhden tuota, jokaisen pitää olla esillä. Se on hevonp***aa. En enää halua olla valkoihoinen mies, en halua, että minua syytetään kaikesta, mikä maailmassa on pilalla: kerron jatkossa maailmalle olevani mustaihoinen lesbo… Nimeni on Loretta ja olen BLT, black lesbian in transition”, Gilliam lataa.

Gilliamin kommentit myötäilevät Monty Python -kollega John Cleesen aiemmin antamaa vastausta Allenille. Cleese kirjoittaa Twitter-tilillään näin: “Epäreilua! Olimme huomattavan erilaisia OMANA AIKANAMME… Meillä oli kolme oppikoulupoikaa, yksi homo, ja Gilliam, vaikka nyt ei ollut varsinaisesti musta, oli jenkki. Eikä yhtään orjanomistajaa.”