Uusimmat

Netflix lisäsi videopalveluun mainoksia – käyttäjillä paloi heti käpy

23.08.2018 09:28 Muropaketin toimitus

Netflix tyrkyttää omien ohjelmiensa mainoksia tv-sarjojen jaksojen välissä.

Netflix poisti jo jokin aika sitten mahdollisuuden arvostella heidän sisältöään antamalla elokuville ja sarjoille tähtiä, joka korvattiin pöljällä pidin / en pitänyt -arvostelusysteemillä, jossa katsoja voi klikata peukkua joko ylös tai alas. Uuden systeemin perusteella suoratoistopalvelun algoritmi tyrkyttää samankaltaista tavaraa katsottavaksi, tai ainakin yrittää.

Nyt Netflix on saanut osan käyttäjistään raivostumaan, sillä joillekin katsojille on näytetty ohjelmien välissä mainoksia. Kokeilu on käynnissä ilmeisesti vain Yhdysvalloissa, ja pätkät ovat olleet palvelun omien tuotantojen mainoksia, joita on näytetty sarjan jakson vaihtuessa toiseen. Eli kyseessä on jonkin sortin uusi suosittelusysteemi, mutta se on tietysti ärsyttänyt monia, kuten alla olevista twiiteistä selviää.

Netflixin tiedottaja Smita Saran selittää:

– Tässä tapauksessa olemme kokeilleet auttavatko jaksojen välissä nähtävät suositukset käyttäjiämme löytämään nopeammin mieluisia uusia ohjelmia katsottavaksi. Käyttäjä voi skipata mainosvideon saman tien, jos sisältö ei kiinnosta häntä.

Suomessa tyrkytyksiä ei ilmeisesti ole nähty lainkaan. Jos käynnissä on jonkin sarjan kunnon binge-katselusessio, niin moiset ovat taatusti todella rasittavia.