Uusimmat

Niko-porolla jo 70 000 katsojaa

21.10.2008 15:24 Muropaketin toimitus

nikoNiko – lentäjän poika –elokuvan toisen viikonlopun katsojamäärä oli huimat 26 144 ja nousua avausviikonloppuun poikkeukselliset 41%! Niko oli edelleen Suomen katsotuin elokuva. Pienen poropojan seikkailu keräsi ensimmäisellä esitysviikollaan (10.-16.10) yhteensä 39 137 katsojaa. Ennakkomyynnit mukaan lukien Nikolla on koossa tähän mennessä jo lähes 70 000 katsojaa (69 806).

”Erinomaisen avausviikonlopun jälkeen näin suuri nousu on harvinaislaatuista, enkä äkkiseltään muista vastaavaa. Katsojilta suoraankin saamani positiivinen palaute on ollut niin runsasta ja innostunutta että uskon katsojaluvuissa näkyvän perheiden kokeman myönteisen elokuvaelämyksen”, kertoo elokuvan tuottaja ja käsikirjoittaja Hannu Tuomainen.

Niko – Lentäjän poika animaation ääninäyttelijöinä kuullaan mm. ensimmäisen animaatioroolinsa tekevä Jussi-voittaja Hannu-Pekka Björkman (liito-orava Julius), Vuokko Hovatta (Wilma-lumikko), Vesa Vierikko (Musta Susi), Risto Kaskilahti (Rimppa-susi), Jussi Lampi (Räyskä-susi), Minttu Mustakallio (puudeli Essie) ja Juha Veijonen (Pukin lentojoukkojen adjutantti). Elokuvan tähtenä, ensimmäisessä elokuvassaan, Niko-porona kuullaan 12-vuotias Olli Jantunen.

Elokuvan tuottivat yhdessä suomalaisyhtiöt Anima Vitae ja Cinemaker. Tuotannossa olivat myös mukana eurooppalaiset animaatiotuotantoyhtiöt: A. Film Tanskasta, Magma Films Irlannista sekä saksalainen Ulysses. Elokuvan tuottajat ovat Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen, käsikirjoittajat Hannu Tuomainen ja Marteinn Thorisson ja ohjaajina toimivat Cannes-voittaja Kari Juusonen ja Michael Hegner. Elokuvan levitysoikeudet on myyty yli 100 maahan.