Uusimmat

No nyt! Iron Sky -jatko-osa nähdään viimeinkin elokuvateattereissa

18.07.2018 11:28 Muropaketin toimitus

Iron Sky The Coming Race saadaan vihdoin valkokankaille tammikuussa.

Kuunatseja ja Iron Sky -elokuvan jatko-osaa on odotettu pieni ikuisuus, mutta nyt se saa vihdoinkin ensi-iltansa elokuvateattereissa 16. tammikuuta yli viiden tuotantovuoden jälkeen. Leffasta on nyt julkaistu myös uusi teaser-traileri.

Pitkään tuotannossa ollut, yli 20 miljoonan dollarin budjetilla tuotettu tieteistoimintaelokuva ei ole kuitenkaan päässyt vähällä. Elokuva kuvattiin jo loppuvuodesta 2015 Belgiassa, ja kuvaukset onnistuttiin pitämään aikataulussaan ja budjetissaan, mutta haastava visuaalinen maailma yhdistettynä tinkimättömiin laatuvaatimuksiin johtivat elokuvan viivästymiseen ja pian myös rahoitusvaikeuksiin.

Elokuvan pitkälle edennyt jälkituotanto jouduttiin keskeyttämään rahoitushaasteiden takia alkuvuodesta 2017, ja vaikka ongelmiin löytyikin suhteellisen nopeasti ratkaisu, uudet rahoittajat perääntyivät, kun viisi ensimmäisen elokuvan parissa työskennellyttä työntekijää haastoivat tuotantoyhtiön oikeuteen väittäen omistavansa tekijänoikeuksia elokuvasta. Toukokuun 2018 lopussa Helsingin Markkinaoikeus ratkaisi oikeuskiistan yksiselitteisesti Iron Sky Universelle myönteisesti.

– Emme levänneet laakereillamme odottaessamme rahoituksen varmistumista. Näytimme elokuvaversiota faneille ja keräsimme paljon palautetta, joiden pohjalta muokkasimme elokuvaa paremmaksi. Pääsimme peräti kuvaamaan yhden lisäkohtauksen elokuvaan vuoden 2018 keväällä, joten voitaneen sanoa, että vaikka viivästys on harmittanut monta kertaa, tulemme nyt ulos entistä paremman ja vahvemman elokuvan kanssa, elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola hehkuttaa teostaan.

Iron Sky The Coming Race kertoo tarinan tuhoutuneen kuuaseman viimeisten asukkaiden taistelusta liskoihmisten johtamaa dinosaurusarmeijaa vastaan maan keskipisteessä.

Elokuvassa nähdään muun muassa Lara Rossi (Crossing Lines), Vladimir Burlakov (Deutschland 83), Kit Dale (Brasilian Jiu Jitsun maailmanmestari), Udo Kier (Blade, Armageddon) ja Tom Green (Road Trip, Charlien Enkelit). Suomalaisnäyttelijöistä mukana ovat Jukka ”Duudson” Hildén ja Kari Ketonen (Napapiirin Sankarit).

Erikoistehosteista vastaa kansainvälisistä suurtuotannoista tunnettu Pixomondo (Game of Thrones, Hugo).