Uusimmat

Oscar-voittaja lupasi oman pystinsä Matthew McConaugheylle, jos tätä ei palkita maaliskuun gaalassa

07.01.2014 18:20 Muropaketin toimitus

Dallas Buyers Club

Matthew McConaughey esittää pääosaa tammikuun 31. päivä ensi-iltansa saavassa Dallas Buyers Clubissa. Miehen roolisuoritus on ehtinyt jo kerätä paljon kehuja. Erityisen suuren vaikutuksen se on tehnyt Oscar-voittaja Liza Minnelliin.

Oscar-ehdokkaiden nimeämisruljanssi päättyy huomenna 8. tammikuuta. Focus Features järjesti Dallas Buyers Clubia rummuttaakseen lounastilaisuuden, johon osallistuivat Oscar-ehdokkaista päättävien tahojen lisäksi muun muassa näyttelijät Matthew McConaughey ja Jared Leto.

Tilaisuutta emännöi legendaarinen Oscar-voittaja Liza Minnelli (Cabaret, 1972), joka ilmoitti vieraille painokkaasti: ”Minulla ei ole mitään tekemistä tämän elokuvan kanssa, paitsi että olen fani”. Sitten Minelli suuntasi sanansa suoraan Matthew McConaugheylle: ”Kultsi, jos et saa Oscar-palkintoa tästä, luovutan sinulle omani!”.

Dallas Buyers Clubin on ohjannut Jean-Marc Vallée. Elokuvan synopsis kuuluu seuraavasti:

”Ron Woodroof (Matthew McConaughey) on teksasilainen sähköinsinööri, joka rakastaa rodeota, naisia ja päihdyttäviä aineita. Woodroof elää villiä ja vapaata poikamieselämää vailla huolta huomisesta. Kaikki muuttuu, kun Ron sairastuu. Vuosi on 1985 ja Ron saa kuulla saaneensa HIV-infektion. Lääkärit antavat hänelle 30 päivää elinaikaa. Aikana, jolloin sairaudesta luultiin enemmän kuin tiedettiin, diagnoosi tarkoitti lyhyttä, tuskien ja häpeän täyttämää elämää ennen nopeasti koittavaa, kivuliasta kuolemaa.Woodroof ei tyydy kohtaloonsa. Edes tieto hoitokeinojen ja lääkkeiden puuttumisesta ei lannista miestä, vaan hän ryhtyy aktiivisesti etsimään vaihtoehtoisia hoitokeinoja ja parasta mahdollista lääkitystä itselleen ja kohtalotovereilleen.”

Oscar-pystit jaetaan Hollywoodissa 2. maaliskuuta 2014

Teksti: Tatu Junni
Lähde: The Hollywood Reporter