Uusimmat

Peter Jackson ei ohjaa Sormusten Herran ”jatko-osaa”

19.12.2007 12:43 Muropaketin toimitus

Taru Sormusten Herrasta -trilogian menestyksen myötä myös J.R.R. Tolkienin esiosa Sormuksen tarinalle, Hobitti eli sinne ja takaisin, on kääntymässä elokuvaksi. Elokuvahanke on törmännyt lukuisiin vastoinkäymisiin viime vuosina, mutta nyt ollaan päästy jo niin pitkälle, että tekijätitteleitä on alettu heitellä ilmaan. LOTR-fanien suureksi suruksi Peter Jackson ei aio ohjata elokuvaa, mutta on kuitenkin mukana Hobitin tekemisessä.

Elokuvayhtiö New Line Cinema aikoo tehdä samalla vaivalla kaksi elokuvaa: Hobitin ja toistaiseksi nimettömän jatko-osan sille. Elokuvien tuotanto aiotaan käynnistää heti kun vain mahdollista. Hobitin ensi-iltaa kaavaillaan vuodelle 2010 ja jatko-osan vuodelle 2011. Kuvauspaikoista ja näyttelijävalinnoista ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa.

Peter Jackson on allekirjoittanut sopimuksen tuottajana toimimisesta yhdessä Fran Walshin kanssa. Ohjaajasta tai ohjaajista ei ole vielä tietoa, mutta Spider-Man – ja Evil Dead -trilogioista tuttu Sam Raimi on mainittu yhdeksi vaihtoehdoksi. Mikäli mies ottaa pestin vastaan, saattaa Raimi jättäytyä pois Spider-Man 4:n ohjaamisesta. Raimi itse on nimittäin aiemmin todennut, että jos Jackson päätyy Hobitin tuottajaksi, haluaisi hän itse ohjata elokuvan.