Uusimmat

Renny Harlinin Mannerheim-elokuvan kohtalo selviää tällä viikolla

24.02.2009 14:14 Muropaketin toimitus

Lähes kymmenen vuotta valmisteltu Mannerheim-elokuva on pantu toistaiseksi jäihin. Kuvausten on määrä alkaa 9. maaliskuuta Joensuussa, mutta erimielisyydet elokuvan rahoittajatahojen kanssa ovat johtaneet pattitilanteeseen.

Liberty Productionin tanskalainen emoyhtiö on vetäytynyt elokuvan lisärahoituksesta vedoten kansainvälisen talouskriisiin.

“On sääli jos elokuvan teko lopetetaan juuri ennen kuvausten alkamista. Elokuvan valmistelutöihin on uponnut yli 3.000.000 euroa ja olisi katastrofi, jos kuvaukset jouduttaisiin siirtämään” toteaa elokuvan tuottaja Markus Selin.

“Meillä on kaikki lavasteet rakennettuina talvikuvauksiin, koko elokuvan puvusto valmiina ja elokuvan kansainvälinen henkilökunta Suomessa. Niinkuin olen monesti aiemmin todennut, Mannerheim-elokuva on urani suurin haave. Olen valtavan ylpeä suomalaisesta työryhmästäni ja näyttelijöistäni. Koskaan ennen en ole urallani työskennellyt vannoutuneemman ja yhteishenkisemmän ihmisjoukon kanssa. Sanat eivät riitä kuvaamaan tämän käänteen tuottamaa surua ja pettymystä, toivottavasti tilanne on vain väliaikainen”, toteaa tilanteen järkyttämä elokuvan ohjaaja Renny Harlin.

“Erityisesti harmittaa elokuvan näyttelijöiden ja kuvausryhmän puolesta, jotka ovat panostaneet kaikkensa tähän elokuvaan, sekä ohjaaja Renny Harlinin puolesta, joka on ottanut suuren riskin muuttaessaan Hollywoodista Suomeen tämän elokuvan tekoon. Hän on työskennellyt elokuvan eteen jo kymmenen vuoden ajan. Elokuvan kotimaiset rahoittajat ovat olleet aktiivisesti mukana hankkeessa. Mutta maailmaa koetteleva talouslama on jumiuttanut ulkomaiset rahoituskanavat, ja tuntuu siltä, että pelkästään Suomesta ei tarvittavaa rahoitusta löydy. Lisäksi äärimmäisen pahoillaan olemme suomalaisten elokuvateattereiden puolesta, joille tämä elokuva olisi erityisen tärkeä” Selin jatkaa.

Mahdollisuuksia elokuvan toteuttamiseen suunnitellussa aikataulussa tutkitaan kuluvan viikon ajan…