Uusimmat

Sahara

06.07.2005 00:00 Muropaketin toimitus

Armeijakoulutuksen saanut sankariarkeologi on vakuuttunut, että jenkkien sisällissodassa kadonnut laiva on päätynyt Afrikkaan heimosodan repimälle alueelle. Siellä riehuu sattumalta myös uusi tappajarutto, jota myös maailman terveysjärjestön sankarilääkäri yrittää pysäyttää.

Jo lähtökohta kuulostaa typerältä ristisiitokselta. Itse elokuva näyttää, että valmiiksi surkeista lähtökohdista voi kyhätä vielä typerämmän, tylsemmän ja turhemman tuotoksen. Leffan eri elementit tallovat kilpaa toistensa varpaita.

Sankarilääkäri Penélope Cruz ei ainoastaan näyttele väärällä kielellä vaan myös väärässä tyylilajissa ja väärällä asenteella. Sankariarkeologi Matthew McConaughey sen sijaan esittää jälleen sitä etelävaltiolaista karikatyyriä, jolle hänen koko uransa rakentuu. Yhdessä he vastaavat vuoropuheluista, jotka aiheuttavat tuskallista vääntelehtimistä. Markkinamateriaalissa nämä keskustelut tunnetaan varmaan nimellä romanssi.

Raina yrittää tehdä kaikkea eikä onnistu missään. Tarkoituksena on kaiketi yhdistää Indiana Jonesin seikkailuvibat ja Kolmen kuninkaan poliittinen huumori, mutta tulos muistuttaa lähinnä sekakäytön jälkeistä krapulapaskaa.

Teksti: Jaakko Stenros / Nöjesguiden

Ohjaus: Breck Eisner
Pääosissa: Matthew McConaughey, Penélope Cruz, Steve Zahn