Uusimmat

Selitetty: Tämän takia Warner Bros. Pictures vaihtoi Birds of Preyn nimen elokuvan ensi-illan jälkeen

12.02.2020 17:00 Muropaketin toimitus

Birds of Prey sai uuden nimen, jotta Internetin hakukoneet löytäisivät elokuvan paremmin.

Warner Bros Picturesin tuottama Birds of Prey julkaistiin viime viikonloppuna. Sen menestys lippukassoilla oli kuitenkin odotettua heikompi, minkä vuoksi studio päätti alkuviikosta tehdä yllättävän muutoksen ja vaihtaa elokuvan markkinoinnissa Yhdysvalloissa käytettävän nimen.

Alun perin nimellä Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) tunnettu elokuva on nyt nimeltään lyhyemmin ja ytimekkäämmin Harley Quinn: Birds of Prey.

The Vergen saamien tietojen mukaan nimimuutos johtui erityisesti siitä syystä, että nykyinen nimi on optimoidumpi Internetin hakukoneita ajatellen. Lisäksi Harley Quinnin nimi heti elokuvan nimen alussa kertoo myös mahdollisille katsojille helpommin, mistä elokuva kertoo. Alkuperäinen nimihirviö nimittäin oli aiheuttanut ongelmia ja elokuvateatterit ovat pudottaneet sen loppuosan kokonaan pois käyttäen pelkkää Birds of Preytä – mikä on hankaloittanut Harley Quinnista pitävän yleisön tavoittamista.

Birds of Preyn heikko menestys ei kuitenkaan johdu pelkästään hankalasta nimestä. Myös elokuvan muussa markkinoinnissa nähtiin puutteita, mistä keskeisimpänä on se, ettei yksikään elokuvan trailereista oikeastaan kertonut, mistä elokuvassa on kyse. Sen sijaan, että markkinoinnissa olisi Deadpoolin tapaan käytetty hyväksi elokuvalle asetettua korkeampaa ikärajaa (Yhdysvalloissa R, Suomessa K16) ja julkaistu reilusti aikuisille suunnattuja trailereita, markkinoinnissa pelattiin varman päälle.

Mitään suurta vikaahan Birds of Preyssä nimittäin ei sarjakuvafilmatisointina ole. Muropaketinkin arvostelussa sitä kuvattiin “räväkäksi ja energiseksi supersankarileffaksi, jossa on kaikuja Tank Girlistä, Deadpoolista ja John Wickistä”.