Uusimmat

Seuraava Batman-elokuva The Killing Joke on tehty aikuisille

15.04.2016 07:14 Tatu Junni

Ben Affleckin Batman palaa valkokankaalle elokuussa Suicide Squadin merkeissä, mutta sitä ennen luvassa on filmatisointi klassikkosarjakuvasta The Killing Joke.

Alan Mooren ja Brian Bollandin vuonna 1988 ilmestynyt Tappava pila on edelleen yksi kaikkien aikojen rankimmista Batman-sarjakuvista. Vaikka sen elokuvaversio on animaatio, ei tarinaa ole lähdetty silottelemaan. Kenties jopa päinvastoin, sillä Batman: The Killing Joken ikärajaksi on USA:ssa vahvistettu ”R” – eli sama kuin vaikkapa Suomessa K16-lätkän saaneella Deadpoolilla.

Asiasta uutisoivan Entertainment Weekly -lehden mukaan luvassa ei ole teiniystävällisempää PG-13-versiota missään vaiheessa, joten Batman synkistelee arkkivihollisensa kanssa nyt oikein huolella.

Batman: The Killing Joken nimekkäimmät ääninäyttelijät ovat Mark Hamill ja Kevin Conroy. Elokuvan tarina sisältää aivan uuden 15 minuutin mittaisen prologin, joten myös Moorensa lukeneille riittää tuoretta katsottavaa. Julkaisu tapahtuu kesän aikana blu-rayn lisäksi dvd:llä. Teattereihin The Killing Jokea on siis turha odottaa.

1980-luvun lopulla, kun supersankareita vasta alettiin suunnata myös aikuislukijoille, Alan Moore ja Brian Bolland järkyttivät vanhoja Batman-faneja esimerkiksi näillä kohtauksilla:

batman-the-killing-joke

batman-the-killing-joke-02

 

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat