Uusimmat

Sonic The Movie -elokuvan arviot julkaistu maailmalla – Onko videopelielokuvien kirous murrettu?

13.02.2020 17:00 Muropaketin toimitus

Sonic the Movie julkaistaan Suomen elokuvateattereissa 28. helmikuuta.

Videopelien tarinoilla on ollut tapana kääntyä elokuvamuotoon melko huonosti. Helmikuun lopussa julkaistava Sonic the Movie on nyt näytetty elokuvakriitikoille suuressa maailmassa, ja alustavien arvioiden mukaan näyttäisi siltä, että pelielokuvien kirous voisi olla murrettu Jeff Fowlerin ohjaamassa elokuvassa.

Rottentomatoes-sivustolla elokuvakriitikoiden keskiarvo Sonic the Movielle on tätä kirjoitettaessa 68 % tuore. Arvosteluissa elokuvaa kutsutaan muun muassa “paremmaksi kuin mitä se ansaitsisi olla” (New York Post), “nokkelaksi muttei pahantahoiseksi, söpöksi muttei typeräksi, matkaksi, joka kannattaa tehdä” (Washington Post), “hyväntahtoiseksi hupailuksi, joka ei loukkaa ketään” (Hollywood Reporter). Lisäksi pahista, Dr. Robotnikia esittävää Jim Carreytä kehutaan roolisuorituksestaan ja häntä kuvataan “elokuvan salaiseksi aseeksi”.

Tosin Metacriticin arvosteluista yhteenlaskema keskiarvo on Rottentomatoesia tiukempi. Siellä Metascore on tällä hetkellä vain 44 %. Esimerkiksi Guardian kertoo elokuvan olevan “kuten sen nopeasti liikkuva sankari, se tuntuu kiirehdityltä”.