Uusimmat

Stanley Kubrickin kauhuklassikko Hohto saa vihdoinkin jatko-osan

30.01.2018 13:18 Muropaketin toimitus

Stephen Kingin kirjoittaman romaanin pohjalta tehtävän Doctor Sleep -elokuvan ohjaajaksi on kiinnitetty Mike Flanagan.

Se-kauhuelokuvan suosion vanavedessä myös muut Stephen King -romaaneiden elokuva-adaptaatiot ovat jälleen elokuvantekijöiden kiinnostuksen kohteena. Nyt tuotantoon pääsee Deadlinen uutisen mukaan Hohdon jatko-osa, Doctor Sleep.

King kirjoitti Doctor Sleepin vuonna 2013 jatko-osana Hohdolle, joka oli julkaistu 36 vuotta aiemmin. Kirja seuraa edellisestä romaanista tutun, mutta nyt aikuisen Danny Torrancen elämää. Tarinassa Overlook Hotelin traumatisoima Danny on ajelehtinut elämässään vuosikymmeniä. Lopulta hän asettuu asumaan pieneen kaupunkiin ja ryhtyy työskentelemään hoitokodissa, missä hänen ”hohtamisensa” tarjoaa lohtua kuolemaa odottaville ja auttaa myös Dannyn taistelussa omia demoneitaan vastaan.

Warner Brosin tuottaman elokuvan ohjaajaksi on valittu Mike Flanagan, joka tunnetaan mm. kauhuelokuvista Ouija: Origin of Evil ja Gerald’s Game. Käsikirjoittajaksi on Flanaganin ohella kiinnitetty Akiva Goldsman.

Vielä ei ole tietoa, onko Doctor Sleep suunniteltu olevan täysin itsenäinen elokuva vai tuleeko se olemaan suoraa jatkoa Stanley Kubrickin vuonna 1980 ohjaamalle kauhuklassikolle. Myöskään elokuvan roolituksista tai julkaisupäivästä ei ole vielä tietoa.