Uusimmat

Star Wars -ohjaaja selitti, miksi The Force Awakens on A New Hopen kopio

18.04.2016 09:17 Tatu Junni

Ei tarvitse olla penaalin terävin kynä tai kaveripiirinsä Sherlock huomatakseen, että The Force Awakens oli monessa mielessä kopio ensimmäisestä Star Wars -elokuvasta, vuoden 1977 A New Hopesta.

Ohjaaja J.J. Abrams on kommentoinut elokuvien yhtäläisyyksiä ja pyrkinyt selittämään, miksi hän lainasi niin paljon George Lucasin luomuksesta.

”The Force Awakens on silta uusien ja vanhojen elokuvien välillä. Yleisöä piti muistuttaa, mikä Star Wars oikein on ja uudet elokuvat kiinnittää sarjaan jollain tutulla, vaikka suuntaammekin uusiin suuntiin Episode 8:lla ja 9:lla”, Abrams selitteli IGN-sivuston haastattelussa.

”Me päätimme hyvin tietoisesti – ja tiedän että tätä on kritisoitu paljon – lainata tuttuja aineksia, joihin ripustaa loput elokuvasta”.

Selityshän se tuokin on, mutta emme vieläkään ole vakuuttuneita, Jeffrey Jacob.

Star Wars: The Force Awakens olisi kyllä voinut lainata tuttuja aineksia paljon hienovaraisemmin. Esimerkiksi Kuolontähti 2.0 oli täysin tarpeeton kierrätys.

Sanotaan sen vihdoin ääneen: Uusi Star Wars oli pelkkä kopio ensimmäisestä

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat