Uusimmat

Steven Spielberg kiistää hyökänneensä Netflixin kimppuun

13.03.2019 07:28 Muropaketin toimitus

Ohjaaja Steven Spielberg ei myönnä pyrkineensä kieltämään Netflixin osallistumisen Oscar-kisaan.

Jeffrey Katzenberg, joka on yhdessä Steven Spielbergin ja David Geffenin kanssa perustanut DreamWorksin, oikaisee yhteistyökumppanistaan levinneitä uutisia, kertoo Comicbook. Katzenbergin mukaan Spielberg ei kampanjoi Elokuva-akatemiassa estääkseen Netflix-elokuvien pääsyn Oscar-kisaan.

“Puhuin hänen kanssaan eilen ja kysyin asiasta. Hän ei ole puhunut mitään sellaista”, Katzenberg selventää.

Hänen mukaansa kohu alkoi siitä, että toimittaja oli kuullut huhun ja halusi tehdä asiasta jutun. “Soitettuaan tiedottajalle hän sitten käänsi koko asian nurin päin. Ensiksi, Steven ei sanonut niin. Toiseksi, hän ei ole menossa Akatemiaan huhtikuussa jonkinlaisen suunnitelman kanssa”, hän kertoo.

Spielberg on aiemmin puhunut voimakkaasti elokuvateattereissa julkaistavien elokuvien puolesta ja lokeroinut suoratoistopalveluissa julkaistavat elokuvat ”tv-elokuviksi”. Hän on myös kommentoinut, ettei hänen mielestään alle viikon elokuvateattereissa pistäytyneitä elokuvia pitäisi päästää Oscar-ehdolle – viitaten Netflixin käyttämään kiertotiehen julkaista tuottamansa laatuelokuvat, kuten tänä keväänä kolmella Oscarilla palkittu Roma, pikakierroksella valkokankailla jotta ne hyväksyttäisiin Oscar-ehdolle.