Uusimmat

Suomen Toxic Avenger? Ahdin mahti on ekologinen splatterelokuva

07.04.2016 12:58 Tatu Junni

Findie ry on vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää suomalaisen riippumattoman elokuvan tunnettuutta ja lisätä ihmisten kiinnostusta elokuvaamisharrastusta kohtaan.

Maaliskuusta alkaen Findie ry alkoi nostaa mielenkiintoisia projekteja esille kuukauden elokuva -teeman alla. Tarkoituksena on nostaa joka kuukausi esille itsenäinen lyhäri tai elokuva, joka muuten uhkaisi jäädä liian vähälle huomiolle.

Mihinkään tiettyyn kategoriaan ei kuukauden elokuvaa ole sidottu. Luvassa on draamaa, kauhukomediaa – ja kaikkea niiden väliltä.

Huhtikuun elokuva on vielä paljastamatta, mutta maaliskuussa Findie nosti esille splatter-pätkän Ahdin mahti.

Ahdin mahti

Kieli iloisesti poskella tehdyn elokuvan kuvaus kuuluu seuraavasti: ”Ahdin mahti on pirteä hirviökomedia, jossa saasteisiin ja roskiin mutatioitunut Ahti nousee syvyyksistä jakamaan oikeutta puhtaamman ympäristön puolesta.”

Haiskahtaa siis kumarrukselta vanhan kunnon Toxic Avengerin suuntaan.

Ahdin mahti on alkujaan Isto Meriläisen ideoima. Elokuvan ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Aleksanteri Jaakkola.

Elokuvan lisäksi YouTubessa on julkaistu Ahdin mahdin making of -video.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat