Uusimmat

Syksyn odotetuin kauhuelokuva saa ensi-iltansa Suomessa perjantaina

15.10.2018 13:04 Muropaketin toimitus

Kymmenes jatko-osa unohtaa kaikki aiemmat Halloween-elokuvat alkuperäistä lukuun ottamatta.

Valtavirran kauhuelokuvista tämän syksyn odotetuin teos taitaa olla suoraan ensimmäisen, vuonna 1978 ensi-iltansa saaneen Halloween-slasherin tarinaa jatkava, simppelisti vain Halloweeniksi nimetty pätkä. Se saa Suomen ensi-iltansa tämän viikon perjantaina 19. lokakuuta.

Halloweenin maailmanensi-ilta oli jo syyskuun alussa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Siellä leffan nähneiden kriitikoiden mielipiteet ovat vaihdelleet, mutta suurin osa on ollut kehuvia. Metacriticin kasaama kriittikkoarvioiden keski-arvo on tällä hetkellä slasher-kauhulle vallan hyvä 67 / 100.

Elokuvassa Jamie Lee Curtis palaa rooliinsa Laurie Strodeksi kohdatakseen Michael Myersin viimeistä kertaa, joka  on vainonnut häntä jo neljä vuosikymmentä.

Alkuperäisen Halloweenin ohjaaja John Carpenter on mukana säveltäjänä, vastaavana tuottajana ja luovana neuvonantajana. David Gordon Green ja Danny McBride vastaavat käsikirjoituksesta, ja Green myös ohjaa elokuvan.

Curtisin lisäksi Halloweenissa nähdään muun muassa Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton, Virginia Gardner, Nick Castle.