Uusimmat

Tällainen on Helsingin ydinkeskustan puistokadulle avattu Batman-valokuvanäyttely

09.07.2012 15:22 Muropaketin toimitus

Osana Christopher Nolanin ohjaaman Yön ritarin paluun markkinointikampanjaa avattiin Helsingin Pohjoisesplanadille tänään valokuvanäyttely, joka keskittyy tuoreen Batman-trilogian tekemiseen ja avainhahmoihin.

Batman–valokuvanäyttely sijaitsee Pohjoisesplanadilla Mikonkadun ja Kluuvikadun välisellä tieosuudella. Kuvat ovat esillä sunnuntaihin 22. heinäkuuta saakka. Yön ritarin paluu saapuu elokuvateattereihin 20. heinäkuuta. Myöhemmin tässä kuussa Helsinkiin saapuu näytille lisää Batman-materiaalia, kuten aikaisemmin tänään jo kerroimme.

Järin kiinnostava ei Pohjoisesplanadin näyttely Batmaniin paremmin perehtyneille valitettavasti ole. Tarjolla kun on vain internetistä ja lehdistä tuttuja promokuvia, jotka ovat tulleet vuosien saatossa jo hyvinkin tutuiksi. No, mieluummin niitä silti katselee kuin jättiyhtiöiden mainosmannekiineja tai revenneitä keikkamainoksia viime talvelta.

Christopher Nolanin ohjaama Batman-trilogia sai alkunsa vuonna 2005 elokuvalla Batman Begins, ja jatkui vuonna 2008 ylistetyllä Yön ritarilla, josta tuli jättimenestys. Kaikissa kolmessa elokuvassa Batmania esittävän Christian Balen rinnalla nähdään legendaariset näyttelijät Michael Caine, Gary Oldman ja Morgan Freeman. Yön ritarin paluussa nähdään myös Anne Hathaway Kissanaisen ja Tom Hardy Banen roolissa.

Teksti ja kuvat: Tatu Junni
Lähde: FS Film