Uusimmat

Tennispalatsin Scape-sali palkittiin Euroopan vuoden parhaana elokuvasalina

20.06.2017 20:47 Muropaketin toimitus

Scape

Finnkino suunnittelee avaaavansa lisää Scape-saleja.

Finnkinon Helsingin Tennispalatsin Scape-sali on palkittu Barcelonassa järjestettävän CineEurope-konferenssin Screen of the Year -gaalassa International Cinema Technology Association, eli ICTA:n Euroopan vuoden paras elokuvasali -palkinnolla Classic-kategoriassa. Scape on Finnkinon kehittämä premiumsalikonsepti.

Kesällä 2016 avatusta Scape-salista löytyy Dolby Atmos -äänentoistojärjestelmä, Barcon laserprojektori ja 185 neliömetrin kokoinen valkokangas. Palkinnosta julkaistu tiedote ei kertonut ICTA:n perusteluja palkita juuri Scape. Ne olisi ollut kiinnostavaa tietää, sillä kuten vapaa toimittaja Kalle Kinnunen kirjoitti Suomen kuvalehden Kuvien takaa -blogissaan salin avauduttua, niin muualla maailmassa Dolby Atmos -ääni on uusien vähänkään parempien salien standardi ja laserprojektori itsestäänselvyys. Hieno salihan Scape on tekniikaltaan Hollywoodin megabudjettirymistelyille, mutta mikä sen erottaa muista jäi epäselväksi.

Suomen toisen Scape-salin Finnkino avasi huhtikuussa Espoossa uuteen Finnkino Omenaan.

”On selvää, että tutkimme eri mahdollisuuksia avata lisää Scape-saleja myös muihin kaupunkeihin Suomessa. Päätöksiä suuntaan tai toiseen ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole tehty”, kertoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

Finnkino