Uusimmat

Tiesitkö tämän: Russell Crowen Gladiaattorille suunniteltiin jatko-osaa – näin sekopäisen tarinan Nick Cave kirjoitti sille

13.08.2018 14:51 Muropaketin toimitus

Muusikko Nick Cave kirjoitti Gladiaattorille jatko-osan, missä Russell Crowen esittämä Maximus matkustaa ajassa.

Ridley Scottin ohjaama, parhaan elokuvan Oscarin voittanut Gladiaattori (2000) on niitä elokuvia, joiden tarina niputetaan lopussa niin siististi kasaan, ettei sille osaisi edes ajatella jatko-osaa. Russell Crowen tähdittämä historiallinen elokuva ei jätä yhtään juonenpätkää roikkumaan, minkä vuoksi Gladiaattori 2:n osalta pitäisi todella osata ajatella jotain uutta. Jatko-osa Scottilla ja Crowella kuitenkin oli mielessä.

Scottin alkuperäinen idea oli tehdä elokuvalle antiikin Roomaan sijoittuva esiosa, jossa ei olisi nähty Crowea eikä gladiaattoreita. Crowe ei ollut ymmärrettävästi siitä niin innostunut ja palkkasi toisen käsikirjoittajan hommaan – kirjailija-muusikko Nick Caven.

BBC:n mukaan Caven käsikirjoituksessa Maximus herää manalassa, missä hän aavemaisen oppaan avulla matkaa tapaamaan roomalaisia jumalia kuten Jupiteria ja Marsia. Maximukselle tarjotaan mahdollisuus päästä Elysiumiin poikansa ja vaimonsa luokse, mikäli tämä kukistaa häiriköivän Hephaestuksen.

Kuulostaa ihan suhteellisen toimivalta, mutta Caven käsikirjoitus kuitenkin lähettää Maximuksen 20 vuoden päähän elävien maailmaan, missä kuvioihin tulee myös ensimmäisestä Gladiaattorista tuttuja hahmoja. Eikä tässä vielä kaikki. Maximus laitetaan matkaamaan useiden vuosisatojen sotiin ristiretkistä Vietnamin sotaan.

Crowen kommentti Caven käsikirjoitukseen oli kuitenkin yksiselitteinen: “En pidä siitä, kamu”.

Se siitä sitten.