UUSIMMAT

Useat arvostetut ohjaajat ylenkatsovat supersankareita, mutta ei Pedro Almodóvar: “Haluaisin tehdä Batgirl-elokuvan”

18.11.2021 09:14 | Muropaketin toimitus

Koko uransa naisista elokuvia tehnyt Pedro Almodóvar ohjaisi mieluusti Batgirl-leffan.

Haastattelukaava, jossa tunnetuilta ja arvostetuilta ohjaajilta kysytään supersankarileffoista alkaa olla jo enemmän kuin vähän väsynyt. Kerrotaan nyt kuitenkin vielä yhdestä tapauksesta, sillä Pedro Almodóvarin vastaus on mukavan erilainen.

Variety kysyi ohjaajalta asiasta AFI-festareilla hänen uuden Rinnakkaiset äidit – Madres paralelas -elokuvansa näytöksen yhteydessä.

Almodóvar kertoo olevansa valmis tekemään supersankarileffan, mutta tietyin ehdoin.

– Batgirl-elokuvan tekisin mieluusti, mutta minun pitäisi saada täysin vapaat kädet, Almodóvar sanoo.

Hahmon valinta ei ole yllättävä, sillä ohjaaja on tehnyt uransa aikana lukuisia naisista kertovia elokuvia. Sellainen on myös Rinnakkaiset äidit.

Harmi kyllä Batgirl-leffa on jo tekeillä. HBO Maxissa nähtävän elokuvan ohjaavat muun muassa Bad Boys for Life -leffasta tutut Adil El Arbi ja Bilall Fallah.

Samassa Varietyn jutussa ylistetyn The Power of the Dog -elokuvan ohjaaja Jane Campion täräyttää puolestaan erilaisen vastauksen.

– Minä vihaan supersankarielokuvia, todella vihaan niitä. En todellakaan aio koskaan ohjata moista. Ne ovat pelkkää naurettavaa metelöintiä, Campion sanoo.

Rinnakkaiset äidit saa Suomen ensi-iltansa 4. helmikuuta. The Power of the Dog puolestaan saapuu Netflixiin jo 1. joulukuuta.

Muropaketin uusimmat