Uusimmat

Uusi Kummeli-elokuva vuonna 2008

07.11.2007 12:11 Muropaketin toimitus

Kummeli on ollut osa suomalaista komediakalustoa jo yli 15 vuoden ajan. Eikä loppua näy vielä ainakaan ensi vuonna, sillä syksyllä 2008 ilmestyy elokuvateattereihin uusi Kummeli-elokuva, jonka tähtinä nähdään tuttuun tapaan mm. Heikit Hela ja Silvennoinen. Alivuokralainen-nimisen komedian ohjauksesta vastaa Matti Grönberg.

12.9.2008 ensi-iltansa saavan elokuvan juoni on seuraavanlainen:

Munuaissiirtokirurgi Lauri Mustonen (Mikko Kivinen) ja yliopiston hyönteistutkija Pauli Bergström (Heikki Silvennoinen) asuvat arvokiinteistöä kaupungin kalleimmalla asuinalueella. Asunnon on jo vuosikausia omistanut  vanharouva Lydia Molotova (Tuija Ernamo), joka ei ole nostanut herrojen vuokraa pitkiin aikoihin.  Nyt rouva on kuitenkin antanut asunnon ennakkoperintönä veljenpojalleen vääpeli John Molotoville (Heikki Hela). joka päättää ensitöikseen nostaa kiinteistön vuokran pilviin ja muutattaa isotätinsä Lydia Molotovan herrojen asuntoon.

Siitä alkaa mielikuvituksellinen tapahtumaketju, jonka seurauksena hyönteisten ruuaksi tarkoitettu munuainen päätyy ihmisen kehoon. Sisuksia kalvavista hyönteisistä ei tietenkään hyvä seuraa ja jotakin on tehtävä.

Alivuokralainen on aito farssi. Sen absurdi juoni kuljettaa yhteen törmääviä roolihahmoja tilanteesta toiseen vauhdikkaalla tavalla, joka on tunnusomaista Suomen suosituimmalle koomikkoryhmälle.

Lisätietoja SolarFilmsin sivuilta.