Uusimmat

Uusien lukujen valossa Apple TV+ ei todellakaan uhkaa Netflixiä – Vain 10 prosenttia Applen asiakkaista on rekisteröitynyt käyttäjäksi

05.02.2020 09:29 Muropaketin toimitus

Applen oman suoratoistopalvelun heikko menestys johtunee vähäisestä tarjonnasta.

Viime marraskuussa aloittaneen Apple TV Plus -suoratoistopalvelun alku ei ole Deadline mukaan ollut kovin kummoinen, sillä vain noin 10 prosenttia Applen asiakkaista, jotka olivat oikeutettuja saamaan palvelun käyttöönsä ilmaiseksi vuoden ajaksi on rekisteröitynyt sen käyttäjäksi.

Apple ei itse ole julkaissut lukuja, vaan ne ovat peräisin Bernstein Researchin analyytikko Toni Sacconaghihlta.

Hänen mukaansa syitä alhaisiin lukuihin on useampi, mutta suurimman syyn olevan suoratoistopalvelun vähäinen tarjonta sekä epäonnistuminen markkinoinnissa. Vertailun vuoksi mainittakoon kymmenen miljoonan ihmisen tilanneen Disney Plus -palvelun heti samana päivänä kun se tuli tarjoille Yhdysvalloissa viime marraskuussa. Netflixillä on puolestaan noin 167 miljoonaa tilaajaa maailmassa.

Apple TV Plus tarjoaa vain alkuperäissarjoja ja -elokuvia, joita ei ainakaan vielä tällä hetkellä ole kovinkaan monta. Ensi-iltansa saaneista sarjoista esimerkiksi For All Mankind -scifidraama ja M. Night Shyamalanin Servant-kauhusarja ovat oikein hyviä teoksia. Muropaketin arvioissa molemmat keräsivät kehut:

M. Night Shyamalanin Servant-sarja on yllättävän hyvää yliluonnollista kauhua

Battlestar Galactican luojan rinnakkaistodellisuuteen sijoittuva For All Mankind -avaruussarja on uuden Apple Plus -suoratoistopalvelun kiinnostavinta antia