Uusimmat

Night Visions -vinkki 4: V#tun puhelinmyyjät The Movie – ylivenytetty vitsi joka ei naurata?

13.04.2016 10:26 Tatu Junni

Dome.fi luo jo perinteeksi muodostuneen katsauksen Night Visions -festivaalin antiin. Neljäntenä on vuorossa ohjelmiston kummajainen – kotimaiseen reality-sarjaan pohjautuva V#tun puhelinmyyjät The Movie.

Night Visions -festivaaleilla on nähty vuosien saatossa toinen toistaan hurjempia elokuvia. Valkokankaalla on nähty hirviöitä, huumeita ja puhdasta hulluutta. Ei kuitenkaan puhelinmyyjiä. Ei vielä.

Tänään käynnistyvän Night Visions Back To Basics 2016:n kiistatta kiistanalaisin elokuva ei ole Cannibal Holocaust, vaan Fox-kanavan ”hittisarjan” V#tun puhelinmyyjät elokuvaversio. Kyse on monin tavoin halvasta tekeleestä, itsetietoisesta kalkkunasta, jota oikeastaan voi kutsua elokuvaksi vain venyttämällä termin aivan äärimmilleen.

Lehdistötiedotteen mukaan Ilmo Pietarisen ohjaama V#tun puhelinmyyjät The Movie kertoo “vahvasti True Detective -henkisen tarinan, johon sidotaan herkullisimpia paloja röyhkeydestään tunnetun tv-sarjan kahdesta tuotantokaudesta. Sarjan keskiössä olevan telemarkkinointiyrityksen kuningashahmo Miksu on kuollut mystisissä olosuhteissa ja jättänyt jälkeensä kymmenien tuhansien velat. Horjuvan korttitalon vanhat luottopakit Jere ja Henkka on raahattu kuulusteluihin. Kummallakin miehellä on kuin onkin ollut motiivi surmata vanha esimiehensä ja oppi-isänsä.”

Foxin sarjasta tuttujen ”hahmojen” lisäksi V#tun puhelinmyyjien ”tähtiä” ovat Hottikset-sarjan Daniel ”Bile-Dani” Lehtonen ja kohujulkkis Mira Villman.

V#tun puhelinmyyjät

Kaikesta päätellen tarjolla on silkkaa kuonaa, joten on pakko kysyä: miksi V#tun puhelinmyyjistä on pitänyt tehdä elokuva?

”Jo ykköskauden kuvausten aikana vastaava tuottaja Tatu Ferchen sanoi, että kaikista niistä uskomattomista tapahtumista pitäisi kirjoittaa kirja. Toisen kauden jälkeen Ferchen sanoi puoliläpällä, että kirjan sijaan voisikin tehdä elokuvan. Yllättäen Fox tykkäsikin ideasta”, käsikirjoittaja Jari Kaarre kertoi hiljattain Helsingin Sanomien Nyt-liitteen haastattelussa.

Kun Fox oli näyttänyt idealle vihreää valoa, elokuvaa alettiin työstää vauhdilla.

Valmista tuli jo kuukaudessa.

V#tun puhelinmyyjät The Movie! -elokuvan maailmanensi-iltagaala järjestetään Night Visionsin merkeissä torstaina 14. huhtikuuta Kulttuuriareena Gloriassa. Paikalle saapuvat elokuvan tähdet sekä tuotantoryhmä vieraineen. Gaalan juontaa Sampo Marjomaa.

Ainakaan vielä gaalan liput eivät ole vaarassa loppua kesken. V#tun puhelinmyyjät saattaakin olla jopa kaiken nähneelle Night Visions -yleisölle liian kova pala purtavaksi. Tai sitten elokuva tuntuu tarpeettomasti venytetyltä vitsiltä, jonka näkemisestä harva haluaa maksaa yhdeksää euroa. Asiaan voi vaikuttaa myös se, että elokuva nähdään Foxin ohjelmistossa 16. toukokuuta.

Night Visions järjestetään Helsingissä 13.4.-17.4.2016. V#tun puhelinmyyjien ja muiden NV-leffojen tarkemmat tiedot ja esitysajat festivaalin kotisivuilla.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat