Uusimmat

Vuoden puhutuin kauhuelokuva esitetään Suomessa vain kerran

30.03.2016 12:00 Muropaketin toimitus

Night Visions -festivaali on paljastanut uuden kattauksensa.

Helsingissä esitetään 13.-17.4.2016 yhteensä 32 pitkää elokuvaa 16 eri maasta. Festivaalin 20-vuotista taivalta juhlistetaan myös esittämällä elokuvia useammassa salissa kuin koskaan aiemmin kevään Night Visions -festivaalilla. Täysin uusia esityspaikkoja festivaalille ovat Kulttuuriareena Gloria ja Kulttuuritehdas Korjaamo.

Tapahtuman avajaiselokuvana nähdään vuoden odotetuin kauhutapaus, Robert Eggersin ohjaus The VVitch: A New-England Folktale, joka ei näillä näkymin ole saapumassa lainkaan kaupalliseen teatterilevitykseen Suomessa.

[Perkele! – toim. huom.]

Jo aiemmin julkistettujen nimikkeiden lisäksi Night Visions on lisännyt ohjelmistoonsa stand up -koomikko-näyttelijä Steve Oramin esikoisohjauksen, dystopia-scifi-leffan Aaaaaaaah! (Britannia 2015), Aliens-kasvo Lance Henriksenin tähdittämän kauhukomedian Stung ja kaikkien aikojen ensimmäinen Etelä-Korea-Viro-yhteistuotannon, rosoisen rikostarinan Angry Painter, joka joutui sensuurin hampaisiin Aasiassa.

Dokumenttikattauksen odotetuin lisäys Elstree 1976 käsittelee ensimmäistä Star Wars -elokuvatrilogiaa sivuosanäyttelijöiden näkökulmasta.

Klassikkovalikoiman hämmentävin nimike on Noel Marshallin ohjaus Roar (USA 1981), nuoren Melanie Griffithin ja Hitchcock-tähti Tippi Hedrenin pääosittama villieläinseikkailu, jonka 11 vuotta kestänyttä tuotantoa on luonnehdittu elokuvahistorian vaarallisimmaksi. Keskeinen poiminta on myös kaikkien aikojen pahamaineisimmaksi elokuvaksi kutsuttu Ruggero Deodaton Cannibal Holocaust (Italia 1980).

Night Visionsin lopullinen ohjelmisto, aikataulut sekä ennakkolippujen verkkokauppa on löydettävissä festivaalin kotisivuilta.