Uusimmat

Alcatel julkisti maailman ensimmäisen Android GO -älypuhelimen

25.02.2018 17:17 Muropaketin toimitus

Alcatel on julkaissut maailman ensimmäisen Android GO -käyttöjärjestelmää käyttävän älypuhelimen, edullisen Alcatel 1X:n.

Android GO on Googlen kehittämä, tavallista Androidia kevyempi mobiilikäyttöjärjestelmä. Se on tarkoitettu toimimaan varsinkin heikkotehoisella raudalla varustetuissa budjettiluokan älypuhelimissa. Nyt Alcatel on julkaissut maailman ensimmäisen Android GO -älypuhelimen, jonka nimeksi on annettu Alcatel 1X.

Android Policen mukaan kehittyville markkinoille kohdennettu Alcatel 1X tarjoaa 960 x 480-resoluutioisen näytön sekä MediaTekin neliytimisen suorittimen. Keskusmuistia laitteessa on yksi gigatavu, siinä missä sisäista tallennustilaa löytyy 16 gigatavua . Edullisesta Alcatel X1:stä on jouduttu karsimaan ominaisuuksia, eikä siitä löydy esimerkiksi sormenjälkitunnistinta.

Alcatel X1:n perusmallin hinnaksi on ilmoitettu 100 euroa, siinä missä kahdella SIM-paikalla varustetusta variantista täytyy maksaa 110 euroa. Laitteen saatavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta on hyvin epätodennäköistä, että Alcatel X1 saapuisi myyntiin Suomessa.

Muropaketin uusimmat