UUSIMMAT

Android Auto päivittyi uudella käyttöliittymällä ja ominaisuuksilla

31.07.2019 14:37 | Muropaketin toimitus | 2

Google on esitellyt blogissaan Android Auton uutta käyttöliittymää ja ominaisuuksia.

Näkyvimpänä uudistuksena uudessa sovellusvalikossa näkyy enemmän sovelluksia yhdellä kertaa ja eniten käytetyt sovellukset kerätään yhteen valikon yläreunaan. Käyttöliittymä skaalautuu automaattisesti sopivan kokoiseksi käytössä olevalle näytölle.

Osaan sovelluksista, kuten kalenteriin, on lisätty Google Assistant -painike, jota koskettamalla virtuaaliapuri auttaa sovelluksen käytössä, kuten uuden kalenterimerkinnän luomisessa. Ala- tai sivupalkkiin on lisätty myös notifikaatiopainike, jonka alta löytyvät kaikki puhelimeen saapuneet viestit ja muut ilmoitukset.

Musiikkia kuunnellessa Android Auto jatkaa automaattisesti soittoa siitä mihin kuuntelu on edellisen kerran loppunut. Navigointisovellukset kuten Google Maps puolestaan ehdottavat käyttäjälle automaattisesti kohteita, joten navigoinnin esimerkiksi kotiin voi aloittaa aiempaa nopeammin. Navigoinnin lisäksi näytöllä näkyy palkki josta voi säädellä musiikin toistoa.

 

Keskustelu
Zimeon

Ei tainut vielä olla 4.5.5928 versiossa?

Ymmärtääkseni palvelinpuolen päivitys eli näkyy sitten kun näkyy. Osalla on päivittynyt.

Pieni toimittajatyö olisi hyvä lisä uutiseen, kuten, että ei virallisesti ladattavissa vielä Suomessa ja että onko Googlen Suomi osastolla jotain kommenttia.

Muropaketin uusimmat