Uusimmat

Applen perustajajäsen Steve Wozniak kehottaa ihmisiä poistumaan Facebookista

12.07.2019 19:57 Muropaketin toimitus

Applen yhdessä Steve Jobsin kanssa perustanut Steve Wozniak kehottaa ihmisiä hankkiutumaan eroon Facebookista yksityisyyteen liittyvien huolien vuoksi.

TMZ:n haastattelussa Wozniak kertoi, ettei tämä luota siihen että Facebook pitäisi käyttäjien henkilökohtaisia tietoja ja interaktioita salaisina.

”On olemassa monia ihmisiä, joille Facebookin käyttäminen on yksityisyyden menettämisen arvoista. Mutta suurimmalle osalle ihmisistä, kuten minulle itselleni, neuvoni on miettiä miten Facebookista pääsisi eroon”, Wozniak toteaa.

Wozniak pelkää myös, että elektroniset laitteet salakuuntelevat käyttäjiä: ”Minua huolestuttaa, että luulet käyväsi yksityisiä keskusteluja ja sanot asioita, joita ei pitäisi, koska et osaa odottaa kenenkään kuulevan. Mutta salakuuntelun lopettamiseen ei ole juuri tapoja.”

Apple on jo pidemmän aikaa mainostanut itseään käyttäjien yksityisyyttä varjelevana yhtiönä. Toisin kuin Googlen tai Facebookin tapauksessa, ei Apple ole yhtä riippuvainen mainostuloista ja siten käyttäjistä kerätystä datasta.

Muropaketin uusimmat