UUSIMMAT

Bill Gates paljasti uransa suurimman virheen

25.06.2019 16:39 | Muropaketin toimitus | 1

Bill Gatesin mukaan tämän uran suurin epäonnistuminen oli, kun Microsoft hävisi Googlen Androidille kisassa suosituimman mobiilikäyttöjärjestelmän tittelistä.

Sijoitusyhtiö Village Globalin tilaisuudessa puhuneen Gatesin mukaan ohjelmistojen maailmassa tulee eteen tilaisuuksia, joissa paras ohjelmisto kaappaa koko markkinat haltuunsa.

”Urani suurin virhe oli, kun Microsoftin käyttöjärjestelmästä ei tullut sitä mikä Android on nykypäivänä. Android on Applen puhelimia lukuun ottamatta älypuhelimien standardikäyttöjärjestelmä ja se hallitsee koko markkinoita. Titteli oli luonnollisesti Microsoftin voitettavissa. Maailmassa on tilaa vain yhdelle käyttöjärjestelmälle, joka ei ole Applen omistuksessa”, Gates toteaa.

Gatesin laskujen mukaan Androidin arvo on noin 400 miljardia dollaria, ja se voisi olla ”yhtiö G:n sijaan yhtiö M:n omistuksessa”. Alun perin Google hankki Androidin itselleen vuonna 2005 50 miljoonalla dollarilla, kertoo The Verge. Microsoft puolestaan päätti hylätä huonosti kosketusnäytöille soveltuneen Windows Mobilen vasta vuonna 2008, eikä sen myöhempi Windows Phone saavuttanut koskaan kovin suurta suosiota.

Keskustelu

Mikähän virhe tuo muka oli, kun Microsoftilla ei ollut pienintäkään mahdollisuutta Androidin kaltaista tuotetta tuottaa. Heidän ideologiansa pyörii yhden (Windows-pohjaisen) ohjelmistoympäriston ympärillä ja Androidin vahvuus oli että sillä ei ollut mitään ideologista tai historiallista painolastia raahattavanaan, vaan se kehitettiin nollasta pelkästään kosketusnäytöllisiä älypuhelimia varten, mahdollisimman helposti muunneltavana.

Sorry vaan Gates, mutta MS ei olisi IKINÄ kyennyt olemaan pistämättä lusikkaansa kehityssoppaan ja lopputuloksena olisi ollut enemmän tai vähemmän Windows Mobilen kaltainen kekäle joka pelkästään ärsyttää sekä uusia käyttäjiä että vanhoja.

Vähän kuten he toimivat Windows 8:n ja Windows 10:n kanssa…

Muropaketin uusimmat